تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه رفتار انتخاباتی
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه رفتار انتخاباتی

این پرسشنامه توسط زهرا سادات کشاورز و همکارانش ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی رفتار انتخاباتی افراد می باشد.

این پرسشنامه دارای 13 سوال و 2 بعد:

  • میزان مشارکت در انتخابات
  • گرایش رای دهی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه رفتار انتخاباتی تایید شده است.

رفتار انتخاباتی

شرکت در انتخابات و فرآیند رای گیری یکی از مهم ترین وظایف سیاسی بوده که بر عهده شهروندان هر کشوری می باشد. انتخابات یک فرآیند تصمیم گیری رسمی است که در این فرآیند عموم شهروندان جامعه باید در آن مشارکت داشته باشند. در فرآیند انتخابات، مردم یک کشور برای انتخاب یک فرد به عنوان یک مقام رسمی دولتی گردهم آمده و با انداختن رای در صندوق رای گیری انتخاب خود را اعلام می کنند.

انتخابات و شرکت در فرآیند رای گیری معمولا در کشور هایی که دموکراسی در آن ها وجود دارد، اجرا می شود. انتخابات یکی از بهترین ابزارهایی است که می توان برای گزینش فرد، حکومت و... از آن بهره برد.

اما در خصوص رفتار انتخابی باید بگوییم که کشور آمریکا بیشترین مطالعات و تحقیقات را در این زمینه در حدود 50 سال گذشته داشته است. رفتار انتخاباتی به عنوان یک رفتار جامعه شناختی در بسیاری از مطالعات آکادمیک مورد بررسی قرار گرفته است و در بسیاری از کشورهای غربی همچون فرانسه، ایتالیا و انگیس مورد توجه بوده و در فعالیت های دولتی و احزاب مختلف نهادینه شده است.

کشورهای مختلف با بررسی و تحلیل رفتار انتخاباتی شهروندان خود نسبت به تنظیم برنامه ها و امور کشوری اقدام می کنند و بهترین تصمیم را اتخاذ می کنند. در این خصوص، کشورها می توانند از رویکردها، نگرش ها و ابزارهای مختلف در جهت تحلیل درست رفتار های انتخاباتی استفاده کنند چرا که شیوه های سنتی قدیمی اثرگذاری چندانی ندارند و نمی توان جامعه را با رویکرد های قدیمی اداره کرد.

همان طور که در کشورهای غربی تحقیقاتی در خصوص رفتار انتخاباتی انجام می شود، کشور ایران نیز در این زمینه فعالیت هایی داشته است. بررسی رفتارهای انتخاباتی در کشور ایران در سه دهه اخیر و زمانی که قانون اساسی بر مبنای جمهوریت نوشته شده است و مردم سالاری دینی در کشور بنا شده است، آغاز شده است اما کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه نیازمند تحقیقات و پژوهش های بیشتر است.

رفتار انتخاباتی شهروندان از ابعاد مختلف قابل بررسی و ارزیابی می باشد. به عنوان مثال، میزان تمایل افراد به شرکت در انتخابات، گرایش آن ها به رای دهی و میزان مشارکت آن ها در انتخابات جز ابعادی است که می توان رفتار انتخاباتی را بر اساس آن ارزیابی و بررسی کرد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، رفتار انتخاباتی افراد از ابعاد مختلف داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط این محقق ساخته شده است، استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی رفتار انتخاباتی افراد هدف ساخت این پرسشنامه است.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.

این پرسشنامه چند مولفه دارد؟

این پرسشنامه دارای 2 مولفه است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام