پرسشنامه نگرش نسبت به درد زایمان اتقایی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه نگرش نسبت به درد زایمان اتقایی
این پرسشنامه توسط اتقایی و همکاران در سال 1389 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی نگرش نسبت به درد زایمان است.
این پرسشنامه دارای 7 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه نگرش به درد زایمان تایید شده است.
نگرش به زایمان
یکی از تجربیات شیرین و زیبا برای هر زنی، مادر شدن است. زایمان یک تجربه سخت زنانه است. دوره بارداری و فرآیند زایمان برای زنان راحت نیست. از نظر پزشکان، درد زایمان یکی از سخت ترین و شدید ترین دردهایی است که زنان می توانند تجربه کنند.
درک درد زایمان در زنان، نتیجه تقابل عملکرد های مختلف است؛ در درد زایمان موارد مختلفی نظیر عوامل جسمانی، عوامل روانی، عوامل محیطی و حمایتی نقش دارد. در صورتی که شرایط و وضعیت برای فرد متناسب باشد، شدت درد ادراک شده می تواند کمتر باشد.
البته نوع زایمان هم در تجربه درد تاثیر دارد؛ زایمان بنا به تشخیص پزشک و شرایط مادر باردار، می تواند به صورت طبیعی یا سزارین انجام شود. یکی از دلایلی که باعث می شود مادران باردار، عمل زایمان سزارین را انتخاب کنند، تجربه درد کمتر در حین زایمان است.
آگاهی و داشتن اطلاعات در زمینه بارداری می تواند به مادران در تجربه درد کمتر کمک کند. تمرین های زایمان، انجام حرکات ورزشی مخصوص مادران باردار با مشورت گرفتن از پزشک می تواند به تجربه درد کمتر زایمان کمک کند. البته استفاده از روش های درمانی مختلف در اتاق عمل، مانند بیهوشی، بی حسی، دارو های تسکین درد، می تواند به مادران باردار در تسکین درد زایمان کمک کرده و موثر واقع شود.
لازم به ذکر است، استفاده از داروهای بیهوشی یا مواد مخدر دارویی برای کنترل و تسکین درد، می تواند با عوارض مختلفی برای مادر و جنین همراه باشد. به عنوان مثال، تزریق داروهای وریدی به منظور کنترل درد، می تواند در مادر احساس خواب آلودگی، سستی و کندی ایجاد کند. کاهش ضربان قلب نیز در نتیجه تزریق برخی داروها ممکن است.
از طرف دیگر، استفاده از داروهای بی حسی اپیدورال می تواند منجر به سردرد شود و این حالت زمانی که فرد در حالت ایستاده قرار می گیرد، تشدید شود. احساس درد در ناحیه کمر و نخاع یکی دیگر از عوارض استفاده از داروهای بی حسی در حین زایمان است. یکی دیگر از عوارض نادر در اثر استفاده از داروهای بی حسی، آسیب های نخاعی است که ممکن است طولانی مدت با فرد همراه شود.
آیا شما تجربه زایمان داشته اید؟ به عنوان یک زن، نسبت به درد زایمان چه واکنشی دارید؟ آیا درد زایمان را زیاد می دانید یا کم؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر نگرش نسبت به درد زایمان داشته باشید، می توانید از پرسشنامه ای که توسط اتقایی و همکاران ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه تک مولفه ای است.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی نگرش درد زایمان هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت