پرسشنامه عوامل موثر بر تعلل شغلی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه عوامل موثر بر تعلل شغلی
معرفی پرسشنامه عوامل موثر بر تعلل شغلی
این پرسشنامه توسط کاظمی و همکاران در سال 1398 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عوامل مؤثر بر تعلل (اهمال کاری) شغلی می باشد.
این پرسشنامه دارای 20 سوال و 3 بعد، عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل محیطی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه عوامل موثر بر تعلل شغلی تایید شده است.
تعلل ورزی
دروغ است اگر بگوییم تا به حال دچار تعلل ورزی و اهمال کاری نشده ایم! هر کدام از ما روزهایی را پشت سر گذاشته ایم که در آن به علت تعلل یا به زبان ساده تر تنبلی، کاری از پیش نبرده ایم و هیچ فعالیتی انجام نداده ایم و پیامد های تنبلی را پذیرفته ایم. واقعیت ماجرا این است که بسیاری از انسان ها درگیر اهمال کاری و تعلل هستند و از این رفتار خود رنج می برند.
جالب است بدانید نه تنها ما انسان های معمولی بلکه انسان های مشهوری همچون داوینچی نقاش یا سنت آگوستین فیلسوف هم دچار اهمال کاری بوده اند. تعلل رفتاری است که با عوارض و پیامد های منفی همچون کاهش بهره وری و رفاه پایین در ارتباط است. تعلل ورزی به معنای تاخیر در انجام دادن کارها بدون هیچ دلیل و منطق مشخصی تعریف می شود. دلایل متعددی پشت تعلل ورزی افراد وجود دارد و باید ریشه این مسئله بررسی شود.
نتایج مطالعاتی که در حوزه تعلل ورزی انجام شده است به ما می گویند، تعلل ورزی اغلب در امور مربوط به رسیدگی یا محافظت شخصی، حیطه رشد و خودشکوفایی و احترام گذاشتن و پایبندی به تعهدات و قول ها اتفاق میوفتد. شاید بد نباشد بدانید، اگر جایی نام سندروم فردا را شنیدید، منظور رفتار اهمال کاری می باشد.
همان طور که پیش تر اشاره کردیم، رفتار تعلل ورزی با پیامد هایی همراه می باشد؛ کارشناسان می گویند، افسردگی، احساس گناه، اضطراب، تفکرات غیر منطقی، فریب دادن دیگران، عزت نفس و اعتماد به نفس پایین با اهمال کاری در ارتباط می باشد. یک فرد اهمال کار ممکن است به اهمال کاری اعتیاد پیدا کرده باشد و نتواند اهمال کاری را ترک کند.
خوشبختانه راهکارهای درمانی برای درمان اهمال کاری وجود دارد و اهمال کاری قابل درمان است؛ نکته مهم در درمان اهمال کاری خواست و اراده فرد است؛ اگر فرد بخواهد تنبلی را کنار بگذارد، حتما می تواند!
یکی از مواردی که تعلل ورزی در آن دیده می شود، تعلل ورزی در شغل و کار است؛ متاسفانه برخی افراد دچار تعلل ورزی شغلی هستند. آن ها ممکن است تمایلی به کار کردن نداشته باشند، در محل کار حضور موثر و به موقع نداشته باشند، در انجام وظایف کاری خود تنبلی و کوتاهی کنند و غیره.
بر اساس آنچه در این پرسشنامه آمده، عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل محیطی جز عواملی هستند که بر اهمال کاری شغلی تاثیر می گذارند. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، عوامل مؤثر بر تعلل (اهمال کاری) شغلی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی عوامل مؤثر بر تعلل (اهمال کاری) شغلی هدف ساخت این پرسشنامه است.
پیامدهای تعلل ورزی چیست؟
افسردگی، احساس گناه، اضطراب، تفکرات غیر منطقی، فریب دادن دیگران، عزت نفس و اعتماد به نفس پایین با اهمال کاری در ارتباط می باشد. یک فرد اهمال کار ممکن است به اهمال کاری اعتیاد پیدا کرده باشد و نتواند اهمال کاری را ترک کند.
تعلل ورزی به چه معناست؟
تعلل ورزی به معنای تاخیر در انجام دادن کارها بدون هیچ دلیل و منطق مشخصی تعریف می شود. دلایل متعددی پشت تعلل ورزی افراد وجود دارد و باید ریشه این مسئله بررسی شود.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت