پرسشنامه عوامل موثر بر سکوت سازمانی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه عوامل موثر بر سکوت سازمانی
این پرسشنامه توسط مرسا آذر و همکاران در سال 1395 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عوامل موثر بر سکوت سازمانی می باشد.
این پرسشنامه دارای 29 سوال و 4 بعد:
- عوامل فردی
- عوامل مرتبط با مدیران
- عوامل سازمانی
- عوامل اجتماعی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه عوامل موثر بر سکوت سازمانی تایید شده است.
سکوت سازمانی
به نظر شما اگر چه عواملی در پویایی و فعالیت مثمر الثمر سازمان تاثیر دارد؟ چه چیزهایی باعث می شود یک سازمان دچار افول نشود و سیر صعودی ترقی را طی کند؟ به نظر می رسد اگر بخواهیم به این سوالات پاسخ درست و منطقی و البته همه جانبه ای بدهیم، باید به نقش مهم کارمندان درون سازمان اشاره کنیم. کارمندان سرمایه های با ارزش هر سازمانی هستند؛ اگر سازمانی بخواهد رشد و پیشرفت داشته باشد، باید نسبت به کارمندان خودش حساس باشد و به کارمندانش اهمیت بدهد. حفظ کارمندان به عنوان سرمایه های انسانی سازمان، باید در دستور کار هر سازمانی قرار بگیرد.
کارمندان با عملکرد خود می توانند سازمان را به منافعش نزدیک کرده یا از منافعش دور کنند. هر سازمانی باید برای ارتقای عملکرد کارمندانش تلاش کند، برنامه هایی را برای یادگیری مهارت ها و افزایش آگاهی کارمندان تدارک ببیند. رضایت یا عدم نارضایتی کارمندان بر روند سازمان تاثیر می گذارد.
یکی از مواردی که منجر به بیمار شدن سازمان می شود، سکوت سازمانی است. سکوت سازمانی در ادبیات تحقیق و پژوهش به شدت مورد توجه پژوهشگران است و تاثیر آن بر سازمان مورد ارزیابی قرار گرفته است. سکوت سازمانی را باید یک پدیده جدید مرتبط با کارمندان در سازمان تعریف کرد.
زمانی که در سازمان مشکلات و تعارضات حل نشده وجود داشته باشد و کارمند از اظهار نظر، انتقاد یا طرح مشکل در سازمان اجتناب کند، سکوت سازمانی رخ می دهد؛ به عبارت ساده تر، سکوت سازمانی خودداری و اجتناب از صحبت در مورد مشکلات سازمان است.
وجود سکوت سازمانی در یک مجموعه یا سازمان اصلا نشانه خوبی نیست؛ هرگاه سازمان دچار سکوت سازمانی شود، از تکاپو و پویایی آن کم می شود و در نهایت سازمان دچار سکون یا مرگ می شود؛ مرگ سازمان در اثر عدم پیگیری علت سکوت سازمان اتفاق می افتد.
سکوت سازمانی با توجه به انگیزه کارمندان سه نوع است؛ نوع اول سکوت مطیع نام دارد؛ در این سکوت انگیزه کارمند کناره گیری، تسلیم شدن و راضی بودن به هر چیز است. نوع دوم سکوت تدافعی نام دارد و علت آن محافظت و دفاع از خود به دلیل ترس می باشد و نوع سوم، سکوت دوستانه بوده که به علت علاقه به دیگران و ایجاد فرصت برای تغییر وضعیت موجود رخ می دهد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر سکوت سازمانی در ابعاد مختلف داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که سکوت سازمانی نام دارد، استفاده کنید.
پرسشنامه عوامل موثر بر سکوت سازمانی چیست؟
ارزیابی سکوت سازمانی هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 4 بعد دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت