پرسشنامه عوامل موثر بر كاهش میل به ادامه ی تحصیل دانشجویان
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه عوامل موثر بر كاهش میل به ادامه ی تحصیل دانشجویان
این پرسشنامه توسط جواد زارعی در سال 1393 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه بررسی و اولویت بندی عوامل موثر بر كاهش ميل به ادامه ی تحصيل دانشجویان می باشد.
این پرسشنامه دارای 9 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه عوامل موثر بر كاهش ميل به ادامه ی تحصيل دانشجویان تایید شده است.
كاهش میل به ادامه ی تحصیل دانشجویان
یکی از موضوعاتی که به تازگی توجه پژوهشگران را به خود جلب کرده است کاهش میزان داوطلبان کنکور برای ورود به دانشگاه است. در این خصوص تحقیقات مختلفی در حال انجام است. محققان به این نتیجه رسیده اند، یکی از مهم ترین عواملی که منجر به کاهش داوطلبان کنکور شده است،عدم تمایل به ادامه تحصیل است.
دلایل متفاوتی می تواند بر تصمیم گیری دانش آموزان برای ادامه تحصیل در دانشگاه تاثیر بگذارد. اما این موضوع به همین جا ختم نمی شود.
متاسفانه عدم تمایل به ادامه تحصیل در دانشجویان هم رو به افزایش است؛ دانشجویانی که در ابتدا تصمیم به ادامه تحصیل داشته اند، برای دانشجو شدن و ورود به دانشگاه تلاش بسیار کرده اند، اما کمی پس از ورود به دانشگاه نسبت به ادامه تحصیل بی میل شده و ترجیح می دهند درس را نیمه کاره بگذارند و از دانشجو بودن انصراف دهند. اما چرا میل و رغبت برخی دانشجویان نسبت به ادامه تحصیل کم می شود؟
مشخصا پاسخ به این سوال به یک جواب واحد محدود نمی شود و دلایل بسیاری پشت این رفتار وجود دارد؛ خیلی از موارد می توانند بر افزایش یا کاهش انگیزه تاثیر بگذارند و در نهایت دانشجو را به سمت ترک تحصیل سوق دهند. در وهله اول اگر دانشجو از نقاط قوت و ضعف خودش آگاهی داشته باشد، استعداد و ویژگی های شخصیتی اش را بشناسد و هدفش را در زندگی مشخص کرده باشد، احتمال ترک تحصیل و کاهش تمایل به ادامه تحصیل در او کمتر می شود.
یکی از دلایلی که می تواند منجر به کاهش تمایل دانشجو به ادامه تحصیل شود، دوست نداشتن رشته تحصیلی است؛ وقتی علاقه به رشته تحصیلی وجود نداشته باشد، رغبت برای ادامه دادن وجود نخواهد داشت. همچنین عوامل درون خانوادگی، مشکلات مالی، فقر، نبود امکانات برای ادامه تحصیل می تواند دانشجو را از ادامه تحصیل منصرف کند.
علاوه بر آن، شرایط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی جامعه هم بر تصمیم دانشجویان برای ترک تحصیل اثر می گذارد؛ اگر دانشجو احساس کند در جامعه اش نمی تواند رشد کند، علی رغم تلاشی که داشته نمی تواند شغل مناسب پیدا کند یا از طریق رشته تحصیلی اش کسب درآمد کند، به احتمال بیشتری نسبت به ادامه تحصیل و ادامه مسیر دانشجویی دلسرد شده و با ناامیدی اقدام به ترک تحصیل می کند.
به نظر شما چه عواملی بر انگیزه و میل دانشجویان نسبت به ادامه تحصیل اثر می گذارد؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر عوامل موثر بر كاهش ميل به ادامه ی تحصيل دانشجویان داشتید، می توانید از این پرسشنامه استفده کنید.
پرسشنامه عوامل موثر بر كاهش میل به ادامه ی تحصیل دانشجویان چیست؟
این پرسشنامه با هدف بررسی عوامل موثر بر كاهش ميل به ادامه ی تحصيل دانشجویان ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه تک مولفه است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت