تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه عوامل ایجادکننده ترومای سازمانی
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه عوامل ایجادکننده ترومای سازمانی

این پرسشنامه توسط پیرحسین کولیوند و همکاران ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عوامل ایجادکننده ترومای سازمانی می باشد.

این پرسشنامه دارای 52 سوال و 5 مولفه، افراد، ساختاری و سازمانی، اهداف، فناوری، محیط می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه عوامل ایجادکننده ترومای سازمانی تایید شده است.

تروما

در دوره کنونی که به دوره هزاره سوم معروف است، مسائل مختلفی همچون عوامل محیطی نامطمئن، تاثیرات فناوری، چالش ها و موانع، محیط رقابتی و عدم اطمینان و غیره در سازمان مورد توجه بوده و به یکی از دغدغه های ذهنی مدیران سازمانی تبدیل شده است. مدیران سازمانی باید برای حل مسائل و بیرون رفتن از مشکلات سازمانی تدابیری بیندیشند و از راهبردها و استراتژی های مختلف بهره ببرند تا بتوانند جو سازمانی پایداری ایجاد کنند و محیط سازمان را به سمت محیطی آرام هدایت کنند.

یکی از مواردی که می تواند سازمان را به سمت ناآرامی و فضایی متشنج سوق دهد، ترومای سازمانی یا ضربات روحی سازمان می باشد.

تروما اصطلاحی است که در پزشکی و روان شناسی به کار می رود؛ تروما در پزشکی به یک جراحت شدید و در روانشناسی به تجربه یک رویداد آسیب زا اشاره دارد. ترومای روان شناختی می تواند با احساس پریشانی، بی قراری و آشفتگی همراه باشد و تاثیرات منفی زیادی بر روان و جسم افراد بگذارد.
اگر سازمان را به مثابه یک موجود زنده و پویا در نظر بگیریم باید بگوییم که سازمان هم در طول حیات خود می تواند مصائب، بلایا و آسیب هایی رو به رو شود و همانند انسان ها با مشکلاتی دست و پنجه نرم کند.

ترومای سازمانی یک حادثه ای است که می تواند بر توانایی های سازمان و استعداد های سازمان تاثیر منفی بگذارد و به از دست رفتن قابلیت های سازمان منجر شود. از دیگر سو، ترومای سازمانی را می توان ضربه و آسیبی تعریف کرد که زمانی که به سازمان وارد می شود می تواند بر کارکرد سازمان و ارکان مختلف سازمانی اثر سو بگذارد.

همچنین، ترومای سازمانی شامل تجربه جمعی کارمندان از یک آسیب در سازمان شده که باعث شوک به سازمان می شود و ساختار محافظتی و دفاعی سازمان را در هم می شکند.

عوامل مختلفی در ایجاد ترومای سازمانی نقش دارد؛ تقسیم کار نامناسب، تغییرات ساختاری بدون قاعده، تغییر ناگهانی و بیش از اندازه در قوانین و مقررات سازمانی، دستور العمل های غیر منطقی و نا به جا، مشخص نبودن سطوح سازمانی، افزایش پیچیدگی، اخراج کارمندان و مدیران و غیره جز عواملی  می باشد که در ایجاد ترومای سازمانی نقش دارد.

بنابر پژوهش های صورت گرفته در زمینه ترومای سازمانی، افراد، ساختاری و سازمانی، اهداف، فناوری، محیط در سازمان می تواند جز عوامل ایجاد کننده ترومای سازمانی باشد. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، عوامل ایجادکننده ترومای سازمانی با توجه به این مولفه ها داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی عوامل ایجادکننده ترومای سازمانی هدف ساخت این پرسشنامه است.

تروما به چه معناست؟

تروما اصطلاحی است که در پزشکی و روان شناسی به کار می رود؛ تروما در پزشکی به یک جراحت شدید و در روانشناسی به تجربه یک رویداد آسیب زا اشاره دارد. ترومای روان شناختی می تواند با احساس پریشانی، بی قراری و آشفتگی همراه باشد و تاثیرات منفی زیادی بر روان و جسم افراد بگذارد.

ترومای سازمانی شامل چیست؟

ترومای سازمانی شامل تجربه جمعی کارمندان از یک آسیب در سازمان شده که باعث شوک به سازمان می شود و ساختار محافظتی و دفاعی سازمان را در هم می شکند.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام