پرسشنامه خودکنترلی گراسمیک
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه خودکنترلی گراسمیک
این پرسشنامه توسط گراسمیک در سال 1993 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی خود کنترلی می باشد.
این پرسشنامه دارای 24 سوال و 6 بعد:
- شتابزدگی
- راحتطلبی
- خطر پذیری
- ترجیح فعالیت جسمانی
- خودمحوری
- ابراز خشم می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه خودکنترلی گراسمیگ تایید شده است.
خودکنترلی
تحقیقات پیرامون متغیر خود کنترلی در علم روان شناسی، مربوط به امروز و عصر حاضر نیست. روان شناسان به متغیر خود کنترلی، از زمان های دور تا به امروز توجه خاصی داشته اند و به نقش مثبت آن در رشد و توسعه فردی همواره تاکید کرده اند. از نظر متخصصان و صاحب نظران، وجود خود کنترلی در افراد، منجر به پیشرفت شده و احتمال انجام خطا را در آن ها کاهش می دهد.
خود کنترلی باعث می شود ما عادات غلط خود را در هر زمینه ای اصلاح کنیم و برای داشتن و البته ساختن یک زندگی خوب و سالم تلاش کنیم. به عنوان مثال، فردی که در اثر اضافه وزن بیش از اندازه به بیماری جسمانی مبتلا شده است، تصمیم به رعایت رژیم غذایی می گیرد؛ خودکنترلی باعث می شود او بر انجام و عمل به رژیم غذایی پایبند باشد و در نهایت از انجام رژیم غذایی تخطی نکند.
بر اساس آنچه در متون علمی روان شناسی آمده است، خود کنترلی توانایی بالای فرد در تحمل انگیزه ها، دوری از وسوسه ها، احساسات و رفتارهای نامناسب برای رسیدن به خواسته ها و اهداف در بلند مدت است. با بررسی ساختار مغزی، به این نتیجه می رسیم که، بخش کورتکس در قسمت پیشانی مغز قرار دارد، در خود کنترلی، برنامه ریزی، تصمیم گیری و میان خوب و بد تفاوت قائل شدن، نقش دارد.
زمانی که فرد خود کنترلی داشته باشد، بسیاری از فعالیت ها را انجام نمی دهد یا بسیاری از رفتارها از او سر نمی زند. به عنوان مثال، یکی از ویژگی هایی که در فرد دارای خود کنترلی دیده نمی شود، شتاب زدگی و عجله است؛ این فرد همه ی جوانب هر کاری را بررسی می کند و پس از بررسی و تحلیل موقعیت دست به عمل می زند. همچنین وقتی خود کنترلی وجود داشته باشد، فرد رفتار تکانشی ندارد، می تواند خشمش را کنترل کند و به صورت درست و منطقی آن را ابراز کند.
خودکنترلی باعث می شود فرد فعالیت های جسمانی مثبت که با سلامتی جسمانی در ارتباط است را ترجیح بدهد. همچنین احتمال ریسک پذیری و انجام رفتارهای خطر آفرین در فرد دارای خود کنترلی کمتر است. از دیگر ویژگی هایی که در فرد داری کنترل بالا دیده نمی شود، خود محوری است.
شما تا چه اندازه از ویژگی خود کنترلی برخوردار هستید؟ آیا برای ارتقا و بهبود این ویژگی در خود تلاش کرده اید؟ در صورت تمایل به ارزیابی متغیر خود کنترلی از ابعاد مختلف می توانید از پرسشنامه خود کنترلی گراسمیک استفاده کنید.
پرسشنامه خودکنترلی گراسمیک چیست؟
ارزیابی خود کنترلی هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط گراسمیک ساخته شده است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 6 مولفه دارد.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت