تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه گرایش دیگرخواهانه
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه گرایش دیگر خواهانه

این پرسشنامه توسط میرفردی و احمدی قارنائی در سال 1395 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان گرایش دیگرخواهانه می باشد.

این پرسشنامه دارای 9 سوال است.

روایی و پایایی پرسشنامه گرایش دیگر خواهانه تایید شده است.

آیا موافقید که انسان ذاتا موجود خوبی است و در نهایت به خوبی ها گرایش دارد؟ هر انسانی در نهایت با کسب فضائل اخلاقی و گسترش ویژگی های مثبت و مطلوب در خود می تواند به کمال دست پیدا کند. اما همان طور که گفتیم، لازمه رسیدن به کمال، خوب بودن و کسب فضائل اخلاقی و دوری از رذایل اخلاقی می باشد.

یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت شخصیتی که یک ویژگی اخلاقی هم محسوب می شود، نوع دوستی و یا به عبارتی دیگرگرایی است. دیگر گرایی در مکاتب واقع گرایی اخلاقی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. منظور از دیگر گرایی، تمایل به دوستی و محبت به دیگران است. هر آنچه که در ذات با انگیزه های مثبت و مصلحت خود و دیگران در ارتباط باشد و از بدی کردن به دیگران دور باشد، به منزله دیگر گرایی در نظر گرفته می شود. پیروان مکتب دیگر گرایی معتقد که افراد دیگرگرا با دو گرایش رو به رو هستند و این دو گرایش، گرایش های عاطفی غیرگرایانه و گرایش های غریزی می باشد.

گرایش یا خواسته های غریزی از ضروریات زندگی هستند و در هر انسانی وجود دارد و خیلی به اخلاقیات و خوب بودن یا بد بودن مربوط نمی شوند. اما گرایش های عاطفی دیگر خواهانه، جنبه اجتماعی دارند؛ این گرایش ها چون با نکوهش و سرزنش افراد در ارتباط است و منجر به رسیدن نفع به دیگران می شود، جنبه اخلاقی پیدا می کنند. بنابراین اگر بگوییم، مبنا و ملاک عمل اخلاقی با عواطف اجتماعی رابطه تنگاتنگی دارد، اشتباه نگفته ایم. پس می توانیم بگوییم خوبی ها با عواطف انسانی در ارتباط اند و بدی هایی مثل خود خواهی و خود گرایی که متضاد دیگرگرایی است، با عواطف اجتماعی در تضاد اند و پسندیده نمی باشند.

فردی که گرایش دیگر خواهانه داشته باشد، همدل دیگران است، در مواقع سختی و بحران به همنوعانش کمک می کند، هر زمان که کمکی از دستش بربیاید، انجام می دهد. یک فرد دیگر گرا، فداکار است و دارای ویژگی ایثارگری است. یک فرد دیگر گرا هم به آشنایان و هم به غریبه ها کمک می کند و زمانی که فرد به کمک او نیاز داشته باشد، فرقی نمی کند که او غریبه باشد یا آشنا در نهایت به او یاری می رساند.

در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر دیگرگرایی داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد گرایش دیگرخواهانه که توسط میر فردی و احمدی قارنائی ساخته شده است، استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

آیا این پرسشنامه دارای روایی و پایایی است؟

بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.

این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟

این پرسشنامه توسط میرفردی و همکارش ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی دیگرگرایی هدف ساخت این پرسشنامه است.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه 9 سوال دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام