پرسشنامه اضطراب اطلاع یابی (ISAS)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه اضطراب اطلاع یابی (ISAS)
این پرسشنامه توسط عرفان منش، ابریزاه و کریم در سال ۲۰۱۲ ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی اضطراب اطلاع یابی می باشد.
این پرسشنامه دارای 47 سوال و 6 مولفه می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه اضطراب اطلاع یابی (ISAS) تایید شده است.
اضطراب اطلاع یابی
اضطراب در علم روان شناسی یک حالت درونی ناخوشایند و مبهم تعریف شده است که به دلایل مختلف تجربه می شود، اضطراب با احساس بی قراری، سردرگمی یا ترس توامان می باشد. علی رغم این مسئله که افراد تمایلی به تجربه اضطراب ندارند اما تجربه آن در طول زندگی و در موقعیت های مختلف اجتناب ناپذیر است.
یکی از موقعیت هایی که ممکن است با تجربه اضطراب همراه شود، تلاش برای اطلاع یابی است. روان شناسان اخیرا به بررسی یک سازه روان شناختی تحت عنوان اضطراب اطلاع یابی پرداخته اند. اما اضطراب اطلاع یابی یعنی چه؟ وقتی صحبت از اضطراب اطلاع یابی می شود در وهله اول توجه افراد به سمت تجربه اضطراب به هنگام تلاش برای کسب اطلاعات و داده های مختلف می رود و اگر شما هم به همین موضوع فکر کردید، تصور شما تا حد زیادی درست است!
روان شناسان اضطراب اطلاع یابی را ترس و اضطراب به هنگام جستجوی اطلاعات در کتابخانه یا وب سایت و سامانه های اطلاعاتی با هدف کسب آمادگی برای جستجو اطلاعات یا به هنگام تفکر درباره جستجو اطلاعات تعریف کرده اند.
کولتائو جز اولین نظریه پردازانی است که در مورد اضطراب پژوهش هایی انجام داده است و تجربه اضطراب را به هنگام جستجوی اطلاعات بررسی کرده است. او یک مدل برای اضطراب اطلاع یابی طراحی کرد. بر اساس این مدل، افراد به هنگام کسب اطلاعات از شش مرحله عبور می کنند و این 6 مرحله شامل، شروع، گزینش، پیگردی، فرمولبندی، جمعآوری و ارائه می باشد.
در هر کدام از این مراحل فرد افکار متفاوتی دارد و اعمال متفاوتی انجام می دهد؛ مثلا، تجربه شک و تردید، گیج شدگی، عدم قطعیت، سردرگمی، آشفتگی، ناامیدی، یاس، سرخوردگی از جمله احساساتی است که فرد به هنگام کسب اطلاعات ممکن است تجربه کند و این احساسات باعث اضطراب و تشدید اضطراب در فرد می شود و این نوع اضطراب همان اضطراب اطلاع یابی است.
اضطراب اطلاع یابی در این پرسشنامه با برخی مولفه ها در ارتباط است؛ بر اساس آنچه در این پرسشنامه آمده است، موانع مربوط به منابع اطلاعاتی، موانع مربوط به رایانه و اینترنت، موانع مربوط به کتابخانه، موانع مربوط بع جستجوی اطلاعات، موانع فنی و موانع انتخاب موضوع جز مولفه های مرتبط با اضطراب اطلاع یابی می باشد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، اضطراب اطلاع یابی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که اضطراب اطلاع یابی (ISAS) نام دارد، استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی اضطراب اطلاع یابی هدف ساخت این پرسشنامه است.
اضطراب اطلاع یابی چیست؟
روان شناسان اضطراب اطلاع یابی را ترس و اضطراب به هنگام جستجوی اطلاعات در کتابخانه یا وب سایت و سامانه های اطلاعاتی با هدف کسب آمادگی برای جستجو اطلاعات یا به هنگام تفکر درباره جستجو اطلاعات تعریف کرده اند.
6 مرحله که افراد هنگام کسب اطلاعات از آن ها عبور می کنند، چیست؟
افراد به هنگام کسب اطلاعات از شش مرحله عبور می کنند و این 6 مرحله شامل، شروع، گزینش، پیگردی، فرمولبندی، جمعآوری و ارائه می باشد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت