تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه کوتاه روان رنجوری
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (1)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه کوتاه روان رنجوری

این پرسشنامه توسط مرتضی مرادی و همکاران ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان روان رنجوری می باشد.

این پرسشنامه دارای 6 سوال است.

روایی و پایایی پرسشنامه کوتاه روان رنجوری تایید شده است.

روان رنجوری

روان رنجوری یک اصطلاح رایج در علم روان شناسی است. به طور کلی، اختلالات روان شناختی به دو دسته نوروتیک و سایکوتیک تقسیم می شوند. اختلالات نوروتیک که به آن نوروز یا روان رنجوری گفته می شود، اختلالات خفیفی هستند بر عملکرد فرد مبتلا تاثیر می گذارد اما قابل درمان هستند؛ به عنوان مثال اضطراب در اختلالات اضطرابی نوعی روان رنجوری است.

نقطه مقابل روان رنجوری، روان نژندی یا سایکوز است؛ این دسته از اختلالات شدت بیشتری دارند و منجر به نقص عملکرد جدی فرد مبتلا می شود. فردی که به روان پریشی یا سایکوز مبتلا است دچار توهم و هذیان می شود و ارتباطش را با واقعیت از دست می دهد؛ اسکیزوفرنی شایع ترین اختلالی است که در دسته اختلالات روان پریشی یا سایکوتیک قرار می گیرد.

مهم ترین تفاوتی که میان اختلالات روان رنجوری و روان پریشی وجود دارد، میزان آگاهی و بینشی است که فرد نسبت به شرایط خودش دارد. در واقع یک فرد مبتلا به روان رنجوری می داند که بیمار است اما فرد روان پریش متوجه بیماری و نشانه های بیماری که تجربه می کند، نیست.

اختلالاتی همچون وسواس، اختلالات اضطرابی، فوبیا و ترس های مرضی جز اختلالات نوروتیک هستند، فردی که به این اختلالات مبتلا باشد، بیش از آنکه دیگران را اذیت کند یا به دیگران آسیب برساند، خودش آسیب می بیند و در رنج است اما فردی که مبتلا به روان پریشی است، مثلا اسکزوفرنی دارد، از آنجایی که ارتباطش با واقعیت قطع شده است، دیگران را هم آزار می دهد و اذیت می کند.

نرخ شیوع اختلالات روان پریشی کمتر از اختلالات روان رنجوری است؛ بیماران روان رنجور بهتر به درمان پاسخ می دهند و بیماران روان پریش در مقابل درمان مقاوم هستند و اساسا درمان را پوچ و بی فایده می دانند.

در انتها به برخی از نشانه های رایج روان رنجوری اشاره خواهیم کرد؛ شک و تردید به خود یا دیگران، گرایش به احساسات منفی، احساس اضطراب و تحریک پذیری خلق، افسردگی، ثبات عاطفی پایین، نگرانی مزمن و بیش از اندازه در مورد امور مختلف، حسادت، ناامیدی و عصبانیت، احساس گناه و ترس، رفتارهای بدون فکر و تکانشی از جمله نشانه های رایج روان رنجوری در افراد است.

در صورتی که تمایل به ارزیابی میزان روان رنجوری داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط این محقق ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
خرید مستقیم
خرید مستقیم
6 ماه قبل

بسیار عالی

نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه کوتاه روان رنجوری چیست؟

ارزیابی روان رنجوری هدف ساخت این پرسشنامه است.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه 6 سوال دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام