تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه مقیاس خطر پذیری نوجوانان ایرانی (IARS)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه مقیاس خطر پذیری نوجوانان ایرانی (IARS)

این پرسشنامه به جهت ارزیابی ادراک خطر پذیری در نوجوانان تهیه شده است.

این پرسشنامه دارای 38 سوال و 7 مولفه:

  • گرایش به مواد مخدر
  • گرایش به الکل
  • گرایش به سیگار
  • گرایش به خشونت
  • گرایش به رابطه و رفتار جنسی
  • گرایش به رابطه با جنس مخالف
  • گرایش به رانندگی خطرناک می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه خطر پذیری نوجوان ایرانی تایید شده است.

خطر پذیری چیست؟

خطر پذیری یا ریسک پذیری یک ویژگی درونی بوده که در انسان ها دیده می شود. ویژگی خطر پذیری از بدو تولد در برخی انسان ها وجود دارد و در برخی دیگر وجود ندارد. بسیاری از افراد ویژگی خطر پذیری یا ریسک کردن را عاملی مهم برای موفقیت می دانند و معتقدند که افرادی که این ویژگی را دارند، با پذیرفتن خطرات احتمالی که ممکن است برایشان رخ دهد یا ندهد، شانس موفقیت خود را افزایش می دهند.

اما به نظر شما ریسک پذیری در همه حال و در هر سنی زمینه ساز موفقیت است؟ چه بسیار افرادی که قبل از شروع یک فعالیت و پروژه در مورد آن موقعیت به خوبی فکر کرده و تمام ابعاد آن موقعیت یا پروژه را با دقت بررسی می کند و سپس اقدام می کنند و افراد دیگر در صورت وجود برخی مشکلات، ممکن است ریسک انجام آن فعالیت را بپذیرند. خطر پذیری با نوعی هیجان در ارتباط است؛ شما زمانی که ریسک یک کار را می پذیرید، نوعی هیجان را در پذیرفتن عواقب احتمالی آن فعالیت قبول می کنید. هیجانی که ممکن است برای بسیاری افراد خوشایند باشد و برای برخی دیگر ناخوشایند بوده و به همین علت است که فرد هرگز ریسک انجام یک کار را نمی پذیرد.

اما خوب می دانیم در میان تمام دوره های سنی، نوجوانان به نسبت بزرگسالان و کودکان، هیجان طلب تر بوده و تمایل به تجربه چیز های جدید در آن دیده می شود. نوجوانان ممکن است به دلیل تمایل به کسب تجربیات تازه، کشف دنیایی که از آن اطلاعات ندارند، خطر پذیر تر باشند و تمایل به انجام کار های به اصطلاح ریسکی در آنان دیده می شود.

ادراک نوجوانان از خطر پذیری با یک دیگر متفاوت بوده و نمی توان گفت همه ی نوجوان ها هیجان طلب و ریسک پذیر هستند. یک نمونه رایج در نوجوانان که با خطر پذیری همراه بوده، تمایل به مصرف مواد مخدر یا مصرف نوشیدنی های الکلی می باشد. نوجوانان ممکن است تمایل به شناخت و درک حالاتی که پس از مصرف مواد یا الکل تجربه می شود، داشته باشند. آن ها ممکن است در این دوره سنی به رابطه با جنس مخالف و برقراری رابطه جنسی تمایل داشته باشند. گرایش به خشونت، مصرف سیگار در نوجوانانی که عضو یک گروه هستند به وفور دیده شده است. نوجوان در این دوره سنی، نیاز به توجه مثبت و مراقبت دارد. والدین باید از فرزندان خود مراقبت کنند و نوجوانان خود را از معایب خطر پذیری و تجربه های خطرناک و مخرب آگاه کنند.

در صورت تمایل به ارزیابی مولفه خطر پذیری در نوجوانان می توانید از پرسشنامه ی خطرپذیری نوجوانان ایرانی (IARS) استفاده کنید.

 

نوجوانان نسبت به بزرگسالان و کودکان تمایل بیشتری به خطر پذیری داشته و ادراک خطر پذیری در آن ها با یکدیگر متفاوت است.

دانلود رایگان
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه مقیاس خطر پذیری نوجوانان ایرانی (IARS) چیست؟

این پرسشنامه با هدف ارزیابی خطر پذیری در نوجوانان ساخته شده است.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.

این پرسشنامه چند مولفه دارد؟

این پرسشنامه دارای 7 مولفه است.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه دارای 38 سوال است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام