تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه رشد خودمختاری آیوا
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه رشد خودمختاری آیوا

این پرسشنامه توسط آیوا در سال 1986 ساخته شد.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی خط سیر تحول خودمختاری می باشد.

این پرسشنامه دارای 90 عبارت و 6 زیر مقیاس می‌ باشد و هر زیر مقیاس 15 سوال را به خود اختصاص داده است:

  • وابستگی متقابل
  • استقلال عاطفی-والدین
  • مدیریت زمان
  • مدیریت پول
  • استقلال عاطفی دوستان/همسالان
  • جابجایی

روایی و پایایی پرسشنامه رشد خودمختاری آیووا تایید شده است.

هر فردی تمایل دارد در زندگی شخصی، شغلی، تحصیلی و دیگر ابعاد زندگی اش، بتواند برای خودش تصمیم بگیرد، بر اساس میل و اشتیاق خودش به انجام اموری که به آن ها علاقه مند است بپردازد، آزادانه دست به انتخاب و عمل بزند، تمامی مواردی که ذکر شد، با مولفه ای به نام خود مختاری در ارتباط است.

خود مختاری چیست؟

خودمختاری یکی از مولفه هایی است که در حوزه علم روانشناسی، مورد بررسی قرار گرفته است. این مولفه تاثیر زیادی بر رشد و ارتقای سلامت روان دارد. چه زمانی ما رفتار خودمختار داریم؟ زمانی که، تمایلات، ترجیحات و خواسته های ما بر اساس تصمیم گیری های شخصی مان هدایت  شود، خودمختاری رخ می دهد. اگر افراد دیگر، ما را ترغیب به انجام کاری کنند یا مجبور به انجام فعالیتی از سوی دیگران باشیم، دیگر نمی توانیم بگوییم رفتار ما خودمختار است.

آزادی عمل و میل به تجربه اتفاقات مختلف بر اساس تمایل شخصی و تصمیم گیری بدون دخالت دیگران، مولفه ی خودمختاری را معنا می کند. به طور خلاصه، خودمختاری با استقلال در ارتباط می باشد.

چه مواردی بر خود مختاری نقش دارند؟

عوامل مختلفی ممکن است بر خود مختاری نقش داشته باشند؛ مواردی مانند اراده، انگیزه درونی، پشتکار، احساس آزادی و .. بر به وجود آمدن احساس خود مختاری نقش دارند. علاوه بر آن، محیط که فرد در آن زندگی می کند، رویداد ها و اتفاقات مختلف هم بر میزان خود مختاری فرد تاثیر می گذارد. والدین نقش مهمی در ایجاد احساس خودمختاری در فرزندان دارند. بهتر آن است که والدین در سنین کودکی اقدام به ایجاد و ارتقای خود مختاری در کودکانشان داشته باشند. خودمختاری منجر به ارتقای توانایی و مهارت در کودکان می شود. والدین با ترغیب کودکان برای جستجو در محیط، اجازه ایجاد تغییرات جزئی در محیط و .. می توانند خود مختاری را در کودکانشان تقویت کنند و درست در نقطه مقابل، بد رفتاری با کودک و سرکوب احساس کنجکاوی در او، خودمختاری کودک را کاهش داده و احساساتی نظیر خجالت و شرم را در او تقویت می کند. تقویت خودمختاری در کودکان، باعث مستقل بودن آنان در بزرگسالی می شود.

به نظر خودتان، تا چه اندازه از احساس خودمختاری در زندگی برخوردارید؟ میزان خودمختاری خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ در صورت تمایل به ارزیابی متغیر خود مختاری می توانید از پرسشنامه ی استاندارد رشد خودمختاری آیووا که در سال  1968 ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه رشد خودمختاری آیوا چیست؟

این پرسشنامه با هدف ارزیابی سیر تحول خودمختاری ساخته شده است.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.

این پرسشنامه توسط چه کسی و در چه سالی ساخته شده است؟

این پرسشنامه توسط آیوا در سال 1986 ساخته شده است.

این پرسشنامه چند مولفه دارد؟

این پرسشنامه دارای 6 مولفه است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام