پرسشنامه برابری شغلی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه برابری شغلی
این پرسشنامه توسط سید جمال بارخدا و همکاران در سال 1400 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی شاخص های برابری شغلی می باشد.
این پرسشنامه دارای 41 سوال و 4 بعد:
- حقوق و مزایا
- ارتقای شغلی
- محدودیت های شغلی
- مسئولیت های شغلی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه برابری شغلی تایید شده است.
افراد به هنگام جستجو برای پیدا کردن شغل مورد علاقشان به معیارهای مختلف توجه دارد؛ برخی به مرتبط بودن شغل با رشته تحصیلی توجه می کنند، عده ای به جایگاه شغلی، بعضی افراد به حقوق و مزایایی که آن شغل دارد، گروهی به امنیت شغلی و برخی به برابری شغلی بیش از هر چیز دیگری توجه می کنند و شغل خود را بر اساس میزان برابری که در آن وجود دارد، انتخاب می کنند.
برابری شغلی
برابری شغلی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که این روزها سازمان های مختلف برای کسب آن تلاش و مبارزه می کنند و سعی دارند، برابری شغلی را در سازمان خود اجرا کنند. سازمانی که در آن برابری شغلی جریان داشته باشد یک سازمان موفق بوده که کارمندان آن با انگیزه و اشتیاق بالا در محل کار حضور پیدا می کنند و در نهایت برای اهداف سازمان و کسب منافع سازمان تلاش می کنند.
برابری شغلی باعث می شود افراد با روحیه بالا در محل کار حضور پیدا کنند و در نتیجه اثربخشی و کارآمدی بیشتری در محل کار داشته باشند. متاسفانه بر اساس آمار موجود باید بگوییم برابری شغلی برای زنان و مردان در برخی جوامع و جامعه ما وجود ندارد. امکان پیدا کردن شغل برای زنان و مردان با یکدیگر متفاوت است.
مردان به نسبت زنان راحت تر شغل پیدا می کنند و امنیت شغلی بیشتری را تجربه می کنند؛ در سازمان ها بیشتر مورد توجه هستند و ارتقای شغلی برای آنان راحت تر و سریع تر صورت می گیرد. همچنین مسیر رسیدن به اهداف و موفقیت برای مردان راحت تر است چرا که موانع شغلی کمتری سر راه آنان قرار دارد. البته این بدان معنا نیست که در همه ی سازمان ها این فرآیند جریان دارد و یا امکان موفقیت زنان به نسبت مردان کلا کمتر است.
برابری شغلی دارای برخی شاخص ها می باشد؛ حقوق و مزایا یکی از این شاخص ها است. مردان و زنان به نسبت شغلی که دارند و وظایفی که بر عهده دارند باید از حقوق و مزایای متناسب برخوردار باشد یا حقوق یک کارمند مرد با یک کارمند زن در یک عنوان شغلی برابر باشد. امکان ارتقای شغلی باید برای زنان و مردان به یک اندازه فراهم باشد، نباید محدودیت های شغلی برای زنان تعریف شود و در مورد مسئولیت های شغلی نیز باید برابری وجود داشته باشد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر شاخص های برابری شغلی داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد و معتبر برابری شغلی استفاده کنید.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی برابری شغلی هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه 41 سوال دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت