پرسشنامه مقیاس خودگزارشی اختلال نارسایی توجه و فزون کنشی بزرگسالان (ASRS)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه مقیاس خودگزارشی اختلال نارسایی توجه و فزون کنشی بزرگسالان (ASRS)
این پرسشنامه با همکاری سازمان بهداشت جهانی توسط آدلر، کسلر و اسپنسر در سال 2003 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی اختلال فزون کنشی و نارسایی توجه در بزرگسالان است.
این پرسشنامه دارای 18 سوال بر اساس طیف لیکرت می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه خودگزارشی اختلال نارسایی توجه و فزون کنشی بزرگسالان تایید شده است.
در گفت و گوهای عامیانه و روزانه ی خود، به کودکانی که جنب و جوش زیادی دارند و به اصطلاح یک جا بند نمی شوند، برچسب بیش فعال داده می شود. اما به نظر شما، برچسب بیش فعالی برای کودکان، درست می باشد؟ بیش فعالی چه ویژگی هایی دارد؟ یکی از اختلالات رایج دوره کودکی، اختلال بیش فعالی، نقص توجه می باشد. این اختلال با رفتار های تکانشگرانه همراه است.
اختلال بیش فعالی که در سنین کودکی اتفاق می افتد، ممکن است تا سنین بزرگسالی ادامه پیدا کند. به عبارت دیگر ما اختلالی تحت عنوان، اختلال فزون کنشی و نارسایی توجه در بزرگسالان داریم. اختلال ADHD در دوره کودکی همزمان با سنین مدرسه، در کودک آشکار می شود و این اختلال تاثیر زیادی بر عملکرد تحصیلی کودکان و دیگر جنبه های زندگی می گذارد؛ به عنوان مثال، فعالیت بیش از اندازه، عدم توجه کافی و تمرکز، تاثیر زیادی بر فرآیند یادگیری خواهد گذاشت.
نشانه های اختلال فزون کنشی و نارسایی توجه، چیست؟
تاثیر این اختلال به مراتب در سنین بزرگسالی می تواند مخرب تر باشد؛ بزرگسالی که به اختلال فزون کنشی مبتلاست دائما در حال فعایت و جنب و جوش می باشد، این فرد یک جا بند نمی شود. یکی از نشانه های این اختلال، تکان دادن مداوم دست و پا، تغییر مکان نشستن، ترک مکان، پریدن وسط صحبت دیگران، آرام و قرار نداشتن حتی در هنگام استراحت و ... می باشد.
همچنین این اختلال با نارسایی در توجه همراه می باشد؛ به طور کلی وقتی فرد، تمرکز نداشته باشد، توجه کافی به محیط نداشته باشد، یعنی نارسایی در توجه دارد. افراد مبتلا به نارسایی توجه، ممکن است در هنگام صحبت کردن با دیگران، حواسشان پرت شود، نمی توانند بر روی مکالمه ها تمرکز داشته باشند، برای توجه و تمرکز بر روی جزئیات مشکلاتی دارند، اتمام پروژه های کاری، درسی، پرت شدن حواس با کوچک ترین صدایی از محیط و ... برای آنان مشکل است، موارد ذکر شده، نمونه رفتارهایی است که افراد دارای نارسایی توجه از خود نشان می دهند. همچنین تکانشگری در این افراد دیده می شود، تکانشگری، رفتار هایی است که با سرعت و بدون فکر انجام می شوند.
بهترین راهکار برای افراد مبتلا به این اختلال، مراجعه به روان شناس و در صورت نیاز روان پزشک می باشد. این اختلال تا حدود زیادی با روان درمانی و دارو درمانی قابل کنترل است.
در صورت تمایل به ارزیابی اختلال نارسایی توجه و فزون کنشی در بزرگسالان می توانید از پرسشنامه ی خودگزارشی اختلال نارسایی توجه و فزون کنشی بزرگسالان استفاده کنید.
پرسشنامه مقیاس خودگزارشی اختلال نارسایی توجه و فزون کنشی بزرگسالان (ASRS) چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی اختلال فزون کنشی و نارسایی توجه ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
این پرسشنامه توسط چه کسانی ساخته شده است؟
این پرسشنامه با همکاری سازمان بهداشت جهانی توسط آدلر، کسلر و اسپنسر در سال 2003 ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.
این پرسشنامه دارای چند سوال است؟
این پرسشنامه دارای 18 سوال است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت