پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل خواجه احمدی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل خواجه احمدی
این پرسشنامه توسط خواجه احمدی و همکاران در سال 1395 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل می باشد.
این پرسشنامه دارای 23 سوال و 4 بعد:
- عملکرد فردی
- مدیریت زمان
- خودکنترلی
- روابط اجتماعی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل تایید شده است.
اعتیاد به شبکه های اجتماعی
به نظر می رسد هیچ کس نمی تواند منکر جذابیت های تلفن های همراه و شبکه های اجتماعی و به طور کلی فضای مجازی شود. استفاده از تلفن های همراه این روزها میان همگان محبوب بوده و روز به روز به تعداد افرادی که به مصرف آن تمایل دارند، افزوده می شود. استفاده از تلفن همراه با مزایا و معایبی همراه است.
روان شناسان و متخصصان علوم اجتماعی به بررسی مزایا و معایب استفاده از تلفن همراه و تاثیرات آن بر افراد پرداخته و می پردازند و روز به روز به نتایج جدیدتری در این باره دست پیدا می کنند. یکی از معایب استفاده از تلفن های همراه که تبدیل به یک چالش بزرگ برای صاحب نظران و متخصصان شده است، اعتیاد به تلفن همراه و استفاده از شبکه های اجتماعی است.
شبکه های اجتماعی تاثیر زیادی بر جذابیت تلفن همراه دارند و استفاده از آن یکی از دلایل مهم گرایش افراد به استفاده از تلفن همراه و اعتیاد به آن است. شبکه های اجتماعی به دلایل متفاوتی ممکن است مورد استفاده قرار بگیرند؛ برقراری ارتباط، تفریح و سرگرمی، خرید اینترنتی، بازی یا قمار به جهت کسب درآمد از جمله مواردی است که افراد را به سمت استفاده از شبکه های مجازی ترغیب می کند.
وقتی استفاده از تلفن همراه و اینترنت، بیش از حد و حتی غیر ضروری باشد، فرد به استفاده از تلفن همراه اعتیاد پیدا می کند و این اعتیاد می تواند شامل استفاده از اینترنت هم باشد. واژه اعتیاد به اینترنت برای اولین بار در سال 1995 توسط روان پزشکی به نام ایوان گلدبرگ مطرح شد.
البته قبل از سال 1995، متخصصان به بررسی اعتیاد به بازی های رایانه ای یا اعتیاد به رایانه پرداخته بودند اما پیشرفت تکنولوژی و استفاده از اینترنت، زمینه را برای انجام تحقیقاتی در زمینه اعتیاد به اینترنت فراهم کرد.
اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی می تواند عملکرد فرد را در بعد فردی و اجتماعی تحت تاثیر قرار دهد، همچنین باعث عملکرد ضعیف فرد در مدیریت زمان می شود و ممکن است فرد ساعات طولانی را صرف گشت و گذار در اینترنت کند و متوجه گذر زمان نشود.
اعتیاد به شبکه های اجتماعی بر میزان خودکنترلی و خود تنظیمی نقش دارند. آیا استفاده شما از تلفن همراه و شبکه های اجتماعی در حد معقول است؟ یا نه زمان زیادی را صرف شبکه های اجتماعی می کنید؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی میزان اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل داشتید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط خواجه احمدی ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی میزان اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل ساخته شده است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 4 مولفه دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت