تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه توصیف رفتار رهبری (LBDQ)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه توصیف رفتار رهبری (LBDQ)

این پرسشنامه اولین بار توسط همفل و کونز در سال 1957 ساخته شد که به علت طولانی و تکراری بودن سؤالات توسط هالپین، واینر و استاگدیل در سال 1966 مورد بازنگری قرار گرفت.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی  نوع رفتار رهبری می باشد.

این پرسشنامه دارای 30 سوال و 2 بعد:

  • سبک آمرانه
  • سبک حمایتی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه توصیف رفتار رهبری (LBDQ) تایید شده است.

سبک رهبری

یکی از مولفه های مهم و کلیدی در موفقیت سازمان، مدیر سازمان و سبک رهبری او می باشد. سازمان برای توسعه و تحول نیاز به یک مدیر کارآمد دارد که بتواند اهداف اثربخش سازمان را پیش ببرد و برای حال و آینده سازمان برنامه ریزی کند. اهمیت بحث رهبری و سبک های رهبری باعث شد که محققان تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام دهند.

در نیم قرن اخیر و مطالعاتی که در زمینه رهبری انجام می شد توجه و تمرکز محقق بر صفات رهبر بود و نقش صفات رهبر بر انتخاب سبک رهبری و اداره سازمان پر رنگ بود. در واقع گفته می شد که داشتن ظاهر مناسب، هوش، بیان خوب، دانش تخصصی و غیره می تواند از یک فرد یک رهبر خوب بسازد.

با گذشت زمان تحقیقات و نظریات مرتبط با رهبری بر رفتار رهبر متمرکز شد؛ بر اساس این پژوهش ها برخی محققان رهبری را یک ویژگی ذاتی دانسته و عده دیگر بر این باور بودند که رهبری ترکیبی از مهارت های مختلف قابل اکتساب است و یک فرد ذاتا رهبر به دنیا نمی آید اما با کمی تلاش و اکتساب مهارت ها می تواند یک رهبر خوب شود؛ بنابراین با تلاش می توان مهارت های رهبری را کسب کرد.

بر اساس پژوهش هایی که اخیرا انجام می شود، محققان به دنبال پیدا کردن سبک و روش رهبری هستند و تمایل دارند به این نتیجه برسند که کدام رفتار رهبران می تواند تاثیر بهتری در کارمندان و اداره سازمان داشته باشد. یک رهبر می تواند از سبک های رهبری مختلفی برای اداره سازمان کمک بگیرد.

سبک های رهبری انواع مختلفی دارند و اهداف هر سبک با سبک دیگر متفاوت است. مثلا یک رهبر ممکن است سبک رهبری رابطه مدار را انتخاب کند و رهبر دیگر سازمان را بر اساس سبک وظیفه مدار اداره کرد. رهبری که سبک رهبری رابطه مدار را انتخاب می کنند تمایل به برقراری ارتباط صمیمانه تر با کارمندان دارد و دوست دارد که کارمندان احساس راحتی و آرامش بیشتری در محل کار داشته باشند.

دو سبک دیگر رهبری، سبک حمایتی و سبک آمرانه می باشد؛ سبک حمایتی مبتنی بر حمایت است، رهبران از کارمندان خود حمایت می کنند و شرایط مختلف به آن ها کمک می کنند. در سبک رهبری آمرانه تاکید رهبر بر اجرای تکالیف و وظایف بوده و صمیمیت این سبک کم است.

در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر نوع رفتار رهبری داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه که توصیف رفتار رهبری (LBDQ) نام دارد، استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه توصیف رفتار رهبری (LBDQ) چیست؟

ارزیابی نوع رفتار رهبری هدف ساخت این پرسشنامه است.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه 30 سوال دارد.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام