پرسشنامه رضایت از زندگی داینر (SWLS)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (10)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه رضایت از زندگی داینر (SWLS)
این پرسشنامه در سال 1985 توسط داینر، ایمونز، لارسن و گریفین ساخته شده است.
پرسشنامه SWLS به بررسی رضایت از زندگی افراد می پردازد.
این پرسشنامه دارای 48 سوال و در تحلیل عاملی 3 عامل داشت. 10 سوال آن با رضایت از زندگی مرتبط بود که پس از بررسی های متعدد در نهایت به 5 سوال کاهش یافت و به عنوان یک مقیاس مجزا مورد استفاده قرار گرفت و جواب هر سوال به صورت طیف لیکرت پنج درجه ای از کاملا مخالفم تا کاملا موافقم می باشد.
همچنین پرسشنامه رضایت از زندگی داینر دارای روایی و اعتبار نیز می باشد.
رضایت یعنی چه؟
با یک دید کلی می توانیم بگوییم رضایت یک احساس مثبت است. رضایت به معنای، خشنودی، شادکامی، پسندیدن، میل مثبت می باشد. رضایت جز آن دسته از احساساتی است که ابعاد مختلفی دارد. یکی از ابعاد آن، رضایت از زندگی است.
رضایت از زندگی به چه معناست؟
رضایت از زندگی یکی از مولفه های مهم روان شناختی می باشد. این مولفه با متغیر های دیگری همچون احساس بهزیستی، رفاه، خشنودی در ارتباط است. اصولا افرادی که رضایت از زندگی را تجربه می کنند خود را فردی خوشبخت و شاد می دانند. رضایت از زندگی را می توان جز مولفه های نسبی هم در نظر گرفت. فرد ممکن است در مواقعی احساس رضایت را تجربه کند و در موقعیت های دیگر، حس رضایت نداشته باشد. رضایت از زندگی و مولفه های مرتبط به آن و عوامل تاثیر گذار بر آن، جز موضوعات مورد علاقه پژوهشگران برای تحقیق است.
رضایت از زندگی، نمودی از وضعیتی که فرد در حال حاضر دارد با آنچه تمایل به آن دارد، هم معنا می شود. مسلما هرچه فاصله میان ایده آل های فرد با آنچه که در حال حاضر تجربه می کند، کمتر باشد، رضایتمندی فرد بیشتر خواهد بود. احساس رضایت از زندگی به معنای، احساسات فرد در مورد زندگی ای که دارد، عملکردی که در موقعیت های مختلف از خود نشان می دهد و شرایطی از سلامتی که تجربه می کند، می باشد.
رضایت از زندگی در حیطه های مختلف دیده می شود؛ به عنوان نمونه فرد ممکن است از رابطه زناشویی احساس رضایت داشته باشد، از موقعیت تحصیلی و جایگاه علمی اش راضی باشد، روابط و تعاملی که با دیگران دارد برایش رضایت بخش باشد و ... از دیگر مواردی که با رضایت از زندگی در ارتباط است، سلامت جسمانی، سلامت روانی، روابط اجتماعی، عقاید و باورها، میزان استقلال می باشد. این مولفه ها توسط سازمان بهداشت جهانی ارائه و تایید شده است.
عملکرد افراد در موقعیت های مختلف، تاثیر مستقیمی بر احساس رضایت مندی دارد. هرچه یک شخص خودش را توانا تر ببیند، فعالیت هایی که انجام می دهد را سودمند و کارا ببیند، احتمالا احساس رضایت بیشتری از زندگی خواهد داشت. رضایتی که فرد در گذشته اش تجربه کرده بر میزان رضایت او از زندگی کنونی و در آینده تاثیر می گذارد.
میزان رضایت شما از زندگیتان چقدر است؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی مولفه رضایت از زندگی داشتید، می توانید از پرسشنامه رضایت از زندگی دینر (SWLS) استفاده کنید.
پرسشنامه رضایت از زندگی (SWLS) چیست؟
این پرسشنامه بهزیستی و میزان رضایت از زندگی را در افراد می سنجد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.
بسیاز سپاسگزارم . عالی بود
خیلی راحت دانلود کردم
عالی بود....ممنون که رایگان قرار دادید.
عالی بود
خیلی راحت دانلود کردم ، ممنون
ممنون از لطفتون
عالی
سپاس بيکران
عالی بود
عالی ازاینکه رایگان بودمممممنون
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت