پرسشنامه راهبردهای خود تنظیمی عاطفی مارس
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه راهبردهای خود تنظیمی عاطفی مارس
این پرسشنامه برگرفته از کتاب راهنمای جامع خودتنظیمی تالیف لارسن و پیز مایک می باشد و برای ارزیابی راهبردهای خود تنظیمی تدوین شده است.
پرسشنامه راهبردهای خودتنظیمی عاطفی مارس دارای 44 سوال بوده و 6 مولفه زیر را ارزیابی می کند:
این پرسشنامه بر اساس مقیاس لیکرت 7 درجه ای می باشد و دارای روایی و پایایی این پرسشنامه مناسب و بالا می باشد.
همچنین این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
دو فایل مقاله نیز ضمیمه شده است.
خودتنظیمی چیست؟
کنترل و شناخت احساسات در آدمی حائز اهمیت بسیار می باشد. اینکه افراد بتوانند در مواقع لازم تسلط کافی بر احساساتشان داشته باشند و درک درستی از احساساتشان در لحظه داشته باشند، بسیار مهم است. خودتنظیمی واژه ای است که برای این توصیفات به کار می رود. در واقع زمانی که حرف از تنظیم به میان می آید، اشاره به داشتن سازگاری و انطباق در افراد دارد. فردی که توانایی خودتنظیمی در خود را دارد، می تواند احساسات و اعمال و افکارش را کنترل کرده و به آن ها تسلط کافی و کامل داشته باشند.
خودتنظیمی مهارتی است که هر بزرگسال و جوانی باید آن را داشته باشد و در صورت عدم خودتنظیمی باید این توانایی را در خود ارتقا دهد؛ چرا که خودتنظیمی موجب بلوغ عاطفی شده و در ارتباطات میان فردی و برون فردی افراد نقش مهم و اساسی ای دارد. لازم است بدانید که، درست است که مهارت خودتنظیمی مهارتی ویژه ی بزرگسالی است اما این مهارت مهم و ریشه ای، ریشه در دوران کودکی فرد بزرگسال دارد.
ابعاد خودتنظیمی کدام اند؟
از آن جایی که این واژه و عملکرد اصلی آن در افراد مورد بحث و بررسی فراوان قرار گرفته است و تحقیقات زیادی هم بر روی این واژه انجام شده است، محققان دریافته اند که ویژگی خود تنظیمی در افراد دارای مولفه ها و ابعاد گوناگونی می باشد. این ابعاد و مولفه ها عبارت اند از:
- خودتنظیمی شناختی
- خودتنظیمی تغییر عاطفی
- تغییر موقعیت
- رفتاری
- خودتنظیمی مربوط به افزایش خلق مثبت
- خودتنظیمی مربوط به کاهش خلق منفی
به طور کلی فردی که توانایی خودتنظیمی بالایی دارد، در تلاش است که در صورت احساس ناراحتی و داشتن خلق منفی، بر این احساسات تسلط پیدا کند و احساسات مثبت را در خودش ایجاد کند. فرد با خودتنظیمی بالا و مناسب سعی بر کنترل و تسلط بر احساساتش دارد و در هنگام تجربه ی احساسات ناخوشایند، به حل و رفع این احساسات از راه های منطقی اقدام می کند و از جایگزین کردن راه های غیر منطقی به جای منطقی پرهیز می کند.
افراد با توانایی در این ویژگی سعی بر درک و پذیرش موقعیتی که در آن هستند دارند و با تفسیر صحیح موقعیت و گرفتن راهنمایی و مشاوره در صورت نیاز از فردی توانا، به شناخت درستی از موقعیت و احساسشان در آن موقعیت برسند.
این پرسشنامه راهبردهای خودتنظیمی را بر اساس مولفه های خودتنظیمی مورد بررسی قرار داده است. در صورت نیاز و تمایل می توانید از این پرسشنامه برای کسب آگاهی در مورد مهارت خودتنظیمی در خود استفاده کنید.
این پرسشنامه برگرفته از چه کتابی می باشد؟
این پرسشنامه برگرفته از کتاب راهنمای جامع خودتنظیمی تالیف لارسن و پیز مایک می باشد.
چند مولفه ی مربوط به خودتنظیمی در این پرسشنامه ارزیابی شده است؟
6 مولفه مربوط به خودتنظیمی در این پرسشنامه ارزیابی شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه مقاله دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای دو فایل مقاله است.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه دارای روایی و پایایی خوبی است.
این پرسشنامه به ارزیابی چه مواردی می پردازد؟
این پرسشنامه راهبرد های خودتنظیمی در افراد را مورد بررسی قرار می دهد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت