تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه مقیاس اشتیاق شخصی مک کواری و مانسون (RPII)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه مقیاس اشتیاق شخصی مک کواری و مانسون (RPII)

این پرسشنامه توسط مک کواری و مانسون در سال 1986 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه سنجش اشتیاق شخصی مصرف کننده می باشد.

این پرسشنامه دارای 22 سوال و سه خرده مقیاس:

  • اهمیت
  • لذت
  • خطر می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه اشتیاق شخصی مک کواری و مانسون (RPII) در خارج از کشور تایید شده اما در کشور ایران نیاز به تایید دارد.

اشتیاق به چه معناست؟

اشتیاق را به میل به انجام کاری توصیف کرده اند. به طور کلی، اشتیاق یک عامل مهم برای انجام و تداوم یک کار و فعالیت است. زمانی که یک فرد کاری را با اشتیاق شروع کند، به احتمال زیاد آن کار را با موفقیت به سرانجام خواهد رساند. بنابراین می توان اشتیاق را به عنوان یک عامل مهم و درونی که انگیزه انجام یک کار می شود، در نظر گرفت.

اما همیشه اشتیاق برای انجام یک کار منجر به پیامد های مثبت نمی شود، گاها اگر برای انجام یک رفتاری، اشتیاق داشته باشیم و شوق درونی ما را به سمت انجام آن فعالیت سوق دهد، احتمال دارد، از انجام آن کار آسیب ببینیم. شاید برای شما سوال شود، اشتیاق به انجام چه رفتاری آسیب رسان است؟ سوال شما به جاست. یکی از انواع این رفتارها، اشتیاق به مصرف مواد است.

اشتیاق به مصرف یعنی چه؟

اشتیاق به مصرف به عنوان یک عامل روان شناختی در افراد مصرف کننده، مورد بررسی قرار گرفته است. طبق گزارش ها، افرادی که مواد مصرف می کردند، اشتیاق به مصرف مواد را یک عامل مهم و تاثیر گذار بر ادامه مصرف مواد و همچنین عدم ترک می دانستند. از نظر مصرف کنندگان مواد، عاکل اشتیاق به مصرف مانند یک انگیزه آنان را به سمت مصرف مواد هدایت می کند و این افراد کنترلی بر رفتار خود ندارند. به عبارت دیگر، این افراد مانند دیگر مبتلایان اعتیاد، ضعف در اراده را تجربه می کنند.

جالب است بدانید، اشتیاق به مصرف فقط در افرادی که در حال حاضر مبتلا به مصرف مواد هستند دیده نمی شود؛ بلکه این عامل نقش مهمی در برگشت و استفاده مجدد از مواد مخدر در افرادی دارد که برای دوره ای مصرف مواد را ترک کرده اند و دوره های درمانی و ترک را با موفقیت به پایان رسانده اند. بنابراین، بر اساس مطالعات صورت گرفته در این زمینه می توانیم عامل اشتیاق به مصرف را یک عامل مهم برای، شروع مجدد مصرف، لغزش برای مصرف مواد، عود بدانیم. البته می توان گفت عوامل مختلفی بر اشتیاق به مصرف مواد نیز نقش دارند. درمان های روان شناختی و کمک گرفتن از یک درمانگر حاذق در زمینه اعتیاد، می تواند به فردی که اشتیاق به مصرف مواد دارد، کمک کند تا از شدت اشتیاق به مصرف مواد کم کند.

در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر اشتیاق شخصی مصرف کننده داشتید، می توانید از پرسشنامه ی معتبر اشتیاق شخصی مک کواری و مانسون (RPII) استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه مقیاس اشتیاق شخصی مک کواری و مانسون (RPII) چیست؟

این پرسشنامه به ارزیابی اشتیاق شخصی مصرف کننده می پردازد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.

این پرسشنامه چند مولفه دارد؟

این پرسشنامه 3 مولفه دارد.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه 22 سوال دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام