پرسشنامه کمال گرایی میر کمالی و عرفانی زاده
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه کمال گرایی میر کمالی و عرفانی زاده
این پرسشنامه محقق ساخته توسط میر کمالی و عرفانی زاده در سال 1392 ساخته شده است.
این پرسشنامه کمال گرایی را در افراد مورد بررسی قرار می دهد.
پرسشنامه کمال گرایی میر کمالی و عرفانی زاده دارای 45 سوال و 6 مولفه زیر است:
- استاندارد بالا
- نظم
- فشار دریافت شده از دیگران
- نگرانی نسبت به اشتباهات
- تردید در مورد فعالیت ها
- خودمداری
این پرسشنامه بر اساس طیف لیکرت پنج درجه ای بوده و دارای نمره گذاری، روایی و پایایی می باشد.
کمال گرایی چیست؟
فردی که برای خودش معیار های سطح بالا تعریف می کند و برای محقق کردن این معیار ها از هیچ تلاشی دریغ نمی کند، ممکن است دچار کمال گرایی باشد. فرد کمال گرا فردی است که برای رسیدن به اهداف غیر واقعی دائما در تلاش است و سعی می کند بهترین باشد. این افراد علاقه مندند که عالی و خوب باشند و همچنین هیچ عیب و نقصی نداشته باشند. افراد دارای کمال گرایی، به نوعی بیش از اندازه و افراطی برای خوب بودن تلاش می کنند. این تلاش بیش از اندازه می تواند منجر به تاثیرات منفی بر سلامت روان این افراد شود.
آیا کمال گرایی منحصر به نوعی خاص است؟
در پاسخ باید بگوییم که کمال گرایی انواع مختلفی دارد. انواع مختلف کمال گرایی به طور کلی به دو دسته ی مثبت و منفی تقسیم می شود. البته که نوع مثبت کمال گرایی برای انسان ها اصلا بد نیست، بلکه وجود آن در مواقعی نیز بسیار خوب و گاها ضروری است. علت خوب بودن این نوع کمال گرایی هم این است که اگر فردی کمال گرای مثبت باشد، احتمالا به پیشرفت بسیار نزدیک تر خواهد بود و موفقیت های بسیاری را کسب خواهد کرد. اما توجه داشته باشید که این نوع از کمال گرایی هم نباید حالت افراطی به خودش بگیرد که در این صورت کمال گرایی موجب تاثیرات منفی بر سلامت روان می شود.
کمال گرایی می تواند انواع مختلفی باشد. برای مثال می توان گفت کمال گرایی با استاندارد شخصی بالا، کمال گرایی خود انتقادی، کمال گرایی سازگارانه و کمال گرایی ناسازگارنه و ... جزئی از انواع کمال گرایی هستند.
مثال بارز برای کمال گرایی
برای درک بهتر کمال گرایی فردی را در نظر بگیرید: این فرد پدر دو فرزند است. این پدر دائما به فرزندان خود گوشزد می کند که باید در کلاس های مختلف درسی شرکت کنند و در تمامی دروس نمرات بالا بگیرند. این پدر فرزندان خود را تحت فشار و استرس خوب بودن و بهترین بودن قرار می دهد. این یک مثال بسیار ساده و جزئی از کمال گرایی مخرب است. رفتار این پدر می تواند تاثیرات منفی به سزایی بر سلامت روان فرزندان بگذارد.
آیا شما خودتان را فردی کمال گرا توصیف می کنید؟ در موقعیت های متفاوت تمایل به خوب بودن بیش از اندازه دارید و به خود سخت می گیرید؟ آیا شما هم برای خود اهدافی غیر واقعی تنظیم می کنید؟ اگر علاقه مند به دانستن پاسخ این سوالات هستید، می توانید از این پرسشنامه به جهت ارزیابی کمال گرایی در خود استفاده کنید.
پرسشنامه کمال گرایی میر کمالی و عرفانی زاده چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی کمال گرایی ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری می باشد.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه دارای روایی و پایایی است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 45 سوال است.
این پرسشنامه را چه کسانی و در چه سالی ساخته است؟
این پرسشنامه را میر کمالی و عرفانی زاده در سال 1392 ساخته اند.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت