پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی دكتر میرکمالی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی دكتر میرکمالی
این پرسشنامه توسط دکتر میرکمالی و دکتر نارنجی ساخته شده است.
در این پرسشنامه از مقیاس توانمند سازی روان شناختی اسپریتزر استفاده شده است.
پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی دكتر میرکمالی به پنج مولفه زیر می پردازد:
- معناداری
- شایستگی
- انتخاب
- تاثیر
- مشارکت
این پرسشنامه دارای 19 است که بر اساس یک طیف لیکرت 5 درجه ای می باشد.
روایی و پایایی این پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت است و هم چنین بر اساس ضریب آلفای کرونباخ هر یک از مولفه ها مورد ارزیابی قرار گرفته است و پایایی آن ها به ترتیب، از معناداری که 75/0، 77/0، 82/0، 69/0 و 92/0 مطلوب گزارش شده است.
همچنین این پرسشنامه دارای نمره گذاری نیز می باشد.
توانمندی روان شناختی
توانمندی روان شناختی که مفهوم مهم و پر کاربردی می باشد، موضوع تحقیق بسیاری از تحقیقات بوده است. این مفهوم به وسیله ی روان شناسان و متخصصان بسیاری مورد ارزیابی قرار گرفته و متخصصان سعی داشته اند که توضیحی جامع و کامل از آن ارائه کنند. عموما مفهوم توانمند سازی روانشناختی در ارتباط با افراد و کارکنان و در حوزه مدیریت و سازمان ها استفاده می شود.
یکی از افرادی که بر روی حوزه توانمند سازی روانشناختی کار کرده است و حتی برای این مفهوم آزمونی را هم طراحی کرده است اسپریتزر بوده است. تحقیقات اسپریتزر در این زمینه و آزمونی که برای ارزیابی توانمند سازی ساخته است منبع الهام بسیاری از متخصصان و روان شناسان بوده است. برای مثال همین پرسشنامه نیز با بهره گیری از مقیاس توانمند سازی روانشناختی اسپریتزر طراحی شده است. برای این مفهوم تعریف های مختلفی ارائه شده است؛ برای مثال توانمند سازی، به داشتن توانایی در انجام یک عمل به صورت مستمر اشاره دارد و خود مفهوم توانمند سازی روانشناختی که در ارتباط با سازمان ها و ادارات به کار می رود، در واقع موارد بسیاری را مورد ارزیابی قرار می دهد.
توانمند سازی روانشناختی که دارای ابعاد متفاوت می باشد، چندین ویژگی را در بر می گیرد. در جریان توانمند سازی روانشناختی و توانمندی روانی کارکنانی که در سازمان ها کار می کنند، چندین بحث مطرح می شود. یکی از این موارد شایستگی افراد درون سازمان است. وقتی فردی شایستگی دارد، دانش ها و مهارت ها و تخصص هایی دارد که در جریان کار در سازمان ها و به هدف ارتقا سازمانی کمک می کند و یا هر فردی که در سازمان و اداره ای فعالیت دارد، بر سازمان خود نهایت تاثیر را می گذارد و بهتر آن است که این تاثیر گذاری در جهت مثبت باشد؛ چرا که تاثیر منفی فرد می تواند بر سازمانی که در آن کار می کند، اثرات منفی و سو داشته باشد.
مهم است که در جریان توانمند سازی روان شناختی مشارکت و تعامل افراد هم در نظر گرفته شود و افراد درون سازمان ها با هم در ارتباط و فعالیت باشند. کار تیمی داشتن و برقراری ارتباطات در توانمندی روانشناختی بسیار مهم است. افراد باید در جریان کار در سازمان ها به درستی از عهده مسئولیت های خود بر بیایند و معنای مسئولیت های خود را بدانند. میزان آگاهی و درک افراد از معنادار بودن فعالیت هایشان واقعا مهم و اثر گذار است. این پرسشنامه با بررسی این مولفه ها سعی بر ارزیابی توانمند سازی روانشناختی در افراد درون سازمان دارد و شما می توانید در صورت تمایل از آن بهره بگیرید.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
به طور کلی این پرسشنامه دارای 19 سوال است.
این پرسشنامه توسط چه کسانی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط دکتر میر کمالی و دکتر نارنجی ساخته شده است.
مقیاس به کار برده شده در این پرسشنامه چیست؟
در این پرسشنامه از مقیاس لیکرت پنج درجه ای استفاده شده است.
در ساخت این پرسشنامه از چه مقیاسی استفاده شده است؟
در این پرسشنامه از مقیاس توانمند سازی روانشناختی اسپریتزر بهره گرفته شده است.
این پرسشنامه چند مولفه را می سنجد؟
این پرسشنامه به طور کلی 5 مولفه در مورد معناداری، شایستگی، انتخاب، تاثیر و مشارکت در توانمند سازی را مورد ارزیابی قرار می دهد.
پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی دكتر میرکمالی چیست؟
این پرسشنامه، با هدف ارزیابی توانمند سازی روانشناختی طراحی و ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت