پرسشنامه آشفتگی اخلاقی همزیک (MDS-R)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه آشفتگی اخلاقی همزیک (MDS-R)
این پرسشنامه در ابتدا توسط کورولی، الویک، گورمن و کلور در سال 2001 و با 38 سوال ساخته شد، سپس توسط همیک و همکارانش در سال 2012 مورد اصلاح قرار گرفت. بعد از اعتبار یابی در ایران این پرسشنامه دارای 18 سوال بر اساس طیف لیکرت 5 درجه ای می باشد. هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی آشفتگی اخلاقی می باشد.
در این پرسشنامه دو مولفه:
- سطح آشفتگی
- فراوانی و تکرار می باشد.
پرسشنامه آشفتگی اخلاقی همزیک و همکاران دارای روایی و پایایی می باشد.
در ادارات و سازمان های دولتی و خصوصی که ارتباط مستقیمی با مراجعان و ارباب رجویان دارند، برقراری رابطه مسالمت آمیز و توام با همدلی بسیار حائز اهمیت می باشد. یکی از مسائل مهم در حیطه برقراری ارتباط در محیط کار با مراجعان و ارباب رجویان رعایت اخلاق و عمل بر اساس اخلاق مداری می باشد. داشتن برخورد مناسب و شایسته ی کارمندان در محیط کار با کسانی که به آن ها برای رفع نیاز هایشان مراجعه می کنند، به تسریع عملکرد درون سازمان و برقراری فضایی مثبت کمک بسیار می کند.
یکی از عوامل موثر در پیشرفت کار سازمان ها همین رضایت ارباب رجویان از عملکرد سازمان ها می باشد. برای مثال یکی از مواردی که اخلاق مداری در آن بسیار مهم است، کار در بیمارستان می باشد. پرستاران و پزشکانی که در کلینیک ها و یا درمانگاه و مراکز پزشکی به کار و فعالیت مشغولند، مهم است که اخلاق مدار باشند و به اصطلاح آشفتگی های اخلاقی نداشته باشند.
چند نمونه مثال بارز در مورد آشفتگی اخلاقی در محیط کاری
آشفتگی های اخلاقی می تواند عملکرد نامناسب افراد با دیگران را در بر بگیرد. مثلا یک از مواردی که مربوط به آشفتگی اخلاقی در محیط های کاری می باشد، توجه خیلی کم به مراجعان است؛ در این صورت کارمندان توجه خیلی کمی به رفع نیاز مراجعان خود دارند. علت این رفتار می تواند در کارمندان مختلف متفاوت باشد؛ مثلا یکی از عواملی که منجر به این رفتار می شود، عدم پرداخت به موقع حقوق کارمندان و یا در شرف تعدیل نیرو بودن، کاهش میزان حقوق و یا عدم دریافت پاداش و .. می باشد.
در راستای آشفتگی اخلاقی، کارمندان ممکن است به دلایل متفاوتی مانند قطع بودن سرورهای سیستم ها و یا نبود امکانات کار مراجعان را به تعویق بیندازند؛ در صورتی که می توانند کار مراجعان را درست و به موقع انجام دهند.
یکی از موارد دیگری که می تواند با آشفتگی های اخلاقی در ارتباط باشد، آگاه نبودن و عدم کفایت و داشتن تجربه ی لازم برای انجام یک کار و مسئولیت می باشد. اگر کارمندی می داند که برای انجام یک کار کارایی و کفایت لازم را ندارد، بهتر آن است که مهارت های خود را در انجام آن کار افزایش دهد و اطلاعاتش را در آن زمینه بالا ببرد و درصورتی که این موارد امکان پذیر نبود، بهتر آن است کارمند از شغل خود استعفا بدهد.
برای ارزیابی میزان آشفتگی اخلاقی در محیط کار می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
پرسشنامه آشفتگی اخلاقی همزیک (MDS-R) چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی آشفتگی اخلاقی ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای ثبات درونی و بیرونی است.
این پرسشنامه را چه کسی اصلاح و بازبینی کرده است؟
این پرسشنامه در سال 2012 توسط همزیک و همکارانش مورد بازبینی قرار گرفت.
این پرسشنامه در ابتدا توسط چه کسانی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط کورولی، الویک، گورمن و کلور ابتدا در سال 2001 ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت