پرسشنامه هراس اجتماعی مشاوری
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه هراس اجتماعی مشاوری
این پرسشنامه از پژوهش مشاوری در سال 1381 به دست آمده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی هراس اجتماعی می باشد.
این پرسشنامه دارای 38 سوال است و پاسخ ها به صورت لیکرت پنج درجه ای می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه هراس اجتماعی مشاوری تایید شده است.
هراس اجتماعی چیست؟
در میان اختلالات روانی، افسردگی، سو مصرف الکل جز شایع ترین اختلالات می باشند؛ اما علاوه بر این اختلالات، یک اختلال شایع دیگر هم وجود دارد و آن، اختلال اضطراب اجتماعی نام دارد. اختلال اضطراب اجتماعی که به عنوان هراس اجتماعی هم شناخته می شود، درصد شیوع بالایی میان زنان و مردان دارد. این اختلال در نوجوان و کودکان هم دیده شده است.
هراس اجتماعی جز اختلالات اضطرابی دسته بندی می شود؛ مشخصه اصلی این اختلال ترس از قرار گرفتن در میان جمعیت و بررسی و قضاوت شدن می باشد. فردی که مبتلا به این اختلال است، از مورد انتقاد قرار گرفتن، واهمه دارد، دائما می ترسد که مبادا توسط دیگران مسخره شود، مورد سرزنش قرار بگیرد، تحقیر شود، دیگران بخواهند در مورد او نظر بدهند و یا او را ارزیابی کنند.
تاثیرات اختلال هراس اجتماعی در افراد
این اختلال تاثیر به سزایی در زندگی فرد مبتلا می گذارد. برخی از تاثیرات این اختلال عبارت اند از:
- نقص عملکرد به طور گسترده؛ فردی که از هراس اجتماعی رنج می برد، به سبب بیماری خود در بسیاری از موقعیت های اجتماعی حضور پیدا نمی کند و همین مورد تاثیر به سزایی در عملکرد او می گذارد. برای مثال، دانشجویی را در نظر بگیرید که باید برای ارائه پایان نامه خود در جلسه دفاع، حضور پیدا کند و همچنین این دانشجو مبتلا به اختلال هراس اجتماعی می باشد؛ در نتیجه این فرد از ترس اینکه مورد ارزیابی قرار بگیرد یا دیگران از او انتقاد کنند، در این جلسه حاضر نمی شود. این مثال تنها نمونه ای از تاثیر نقص عملکرد در این افراد است.
- همچنین این اختلال با پریشانی و استرس زیاد همراه است؛ اگر فرد مبتلا نتواند جمع را ترک کند و مجبور به ماندن در جمع شود، نگرانی، استرس، پریشانی و درماندگی زیادی را تجربه خواهد کرد. علاوه بر موارد ذکر شده، این افراد، افکار نامعقولی دارند؛ برخی از متداول ترین و نامعقول ترین افکار آن ها عبارت اند از:
- پاسخ دادن به سوالات دیگران در جمع، ارائه گزارش، هراس از در مرکز توجهات قرار گرفتن، استفاده از وسایل نقلیه عمومی، غذا خوردن در مکان های عمومی همچون رستوران، کافی شاپ، دچار اشتباه شدن در حضور دیگران، نگرانی در مورد طرز فکر افراد در مورد خود و ...
این اختلال با استفاده از راهکارها و رویکرد های درمانی مختلف، قابل درمان می باشد. در صورت تمایل به ارزیابی هراس اجتماعی می توانید از پرسشنامه ی هراس اجتماعی مشاوری که در سال 1381 ساخته شده است، بهره بگیرید.
پرسشنامه هراس اجتماعی مشاوری چیست؟
این پرسشنامه به سنجش هراس اجتماعی در افراد پرداخته است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری می باشد.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 38 سوال است.
این پرسشنامه توسط چه کسی و در چه سالی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط مشاوری در سال 1381 ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت