پرسشنامه رضایت شغلی کارکنان ناجا
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه رضایت شغلی کارکنان ناجا
این پرسشنامه توسط علیزاده و همکاران در سال 1389 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عوامل پانزده گانه رضایت شغلی در کارکنان نیروی انتظامی می باشد.
این پرسشنامه دارای 45 سوال و 15 عامل می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه رضایت شغلی کارکنان ناجا تایید شده است.
رضایت شغلی
آنچه امروزه سازمان ها به آن اهمیت زیادی می دهند، رضایت کارمندان از سازمان و شغلی که در آن کار می کنند، می باشد. در واقع رضایت شغلی ارتباط مستقیمی با میزان کارایی و کارآمدی کارمندان در سازمان دارد. نیروی انسانی در هر سازمانی یک سرمایه بزرگ محسوب می شود و مدیران سازمانی باید قدر این سرمایه را بدانند و برای حفظ آن تلاش کنند.
زمانی که نیروی انسانی از شغل و سازمان رضایت داشته باشد، پیامد ها و آسیب های کمتری گریبان گیر سازمان خواهد شد؛ سرمایه گذاری سازمان بر کارمندان هم در نهایت به افزایش کیفیت کار سازمان، کاهش هزینه ها، افزایش انعطاف پذیری و افزایش رضایت مشتری کمک می کند.
کارمندانی که از سازمان خود رضایت دارند، به موقع در محل کار حضور پیدا می کنند، کمتر غیبت می کنند و کمتر از دیگر کارمندان احتمال دارد که از شغل خود استعفا بدهند؛ پس طبیعی به نظر می رسد که مدیران نگران حفظ این سرمایه ارزشمند در درون سازمان باشند.
رضایت شغلی اصطلاحی است که دلالت بر علاقه مندی و نگرش کارمندان نسبت به شغلشان دارد؛ رضایت شغلی شامل نگرش مثبت و علاقه زیاد به کار است. هرگاه رضایت شغلی کارمندان زیاد باشد، کارایی و عملکرد بهبود پیدا خواهد کرد. رضایت شغلی تاثیر مستقیمی بر احساس مسئولیت و تعهد، دقت و تمرکز بالا در حین انجام کار، وظیفه شناسی، همراهی و مشارکت در کارهای تیمی و سازمانی دارد.
هرچه رضایت شغلی بیشتر باشد، آسیب های کمتری به سازمان و کارمند وارد می شود.
کارمندان نیروی انتظامی، پلیس ها و افسران هم از این قاعده جدا نیستند؛ آن ها همانند دیگر افراد باید از شغل خود رضایت داشته باشند و رضایت از شغل تاثیر زیادی بر عملکرد آن ها در اداره پلیس می گذارد. علیزاده و همکارانش بر رضایت شغلی در کارکنان نیروی انتظامی تحقیق و بررسی هایی داشته اند.
از نظر این پژوهشگران، عوامل پانزده گانه بر میزان رضایت شغلی در کارکنان نیروی انتظامی تاثیر می گذارد؛ این عوامل 15 گانه عبارت است از، عامل توسعه ارتقای شغلی، عامل ارتباطات سازمانی، عامل توانمند سازی، عامل ایجاد فرصت های یکسان در سازمان، عامل مشارکت، عامل رهبری، عامل فرصت های یادگیری و دست یابی به اهداف، عامل قدردانی، عامل تبیین اهداف و ارزیابی ها، عامل آموزش و توسعه منابع انسانی، عامل تسهیلات و خدمات، عامل حقوق و مزایا، عامل ارتباط با همکاران، عامل مدیریت تغییر و تحول، عامل شرایط و محیط کار که این عوامل پانزده گانه در این پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفته است.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر عوامل پانزده گانه رضایت شغلی در کارکنان نیروی انتظامی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 15 مولفه دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی عوامل پانزده گانه رضایت شغلی در کارکنان نیروی انتظامی هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط علیزاده و همکاران ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه اعتبار درونی و بیرونی دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت