تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه مقیاس درجه بندی سنجش عوامل استرس زای دوره سالمندی
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه مقیاس درجه بندی سنجش عوامل استرس زای دوره سالمندی

این پرسشنامه به جهت ارزیابی عوامل استرس زا در دوره سالمندی ساخته شده است.

این پرسشنامه دارای 40 سوال و مولفه های:

  • نا امیدی
  • انزوا
  • آشیان خالی
  • مشکلات ارتباطی
  • مشکلات فیزیولوژیکی
  • عدم توانایی و استقلال می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه عوامل استرس زای دوره سالمندی تایید شده است.

دوره سالمندی

نظریات رشدی مختلف، طول عمر انسان را به دوره های سنی متفاوتی تقسیم کرده اند؛ به عنوان نمونه دوره نوزادی، نوباوگی، کودکی و ... انواع دوره های سنی در انسان می باشد. یکی از دوره های سنی که با 60 سالگی به بعد مصادف است، دوره سالمندی می باشد. این دوره جز دوره های پایانی سنی در نظر گرفته می شود. دوره سالمندی، دوره ای است که فرد به دلیل کهولت سن، مشکلات جسمانی عدیده ای را تجربه می کند و نیروی جسمانی کمتری دارد. اما علاوه بر مشکلات جسمانی که متوجه فرد سالمند می شود، فرد سالمند دچار مشکلات روان شناختی هم می شود. مشکلات و بیماری های روان شناختی، کیفیت زندگی فرد سالمند را تحت تاثیر قرار می دهد.

یکی از عوامل تاثیر گذار بر زندگی سالمندان، استرس و اضطراب است. استرس سلامت روان سالمندان را به مخاطره می اندازد و زمینه ساز بیماری های روان دیگر می شود. اما چرا سالمندان دچار استرس می شوند؟ دلایل تجربه استرس در سالمندان متفاوت است؛ بسیاری از عوامل می تواند در ایجاد استرس نقش داشته باشند. از جمله مواردی که در سالمندان ایجاد استرس می کند، سندروم آشیانه خالی می باشد؛ آشیانه خالی زمانی اتفاق می افتد که فرزندان یک به یک ازدواج کرده و والدین خود را تنها می گذارند و خانه از سر و صدا و شور و اشتیاق خالی می شود.

عوامل بوجود آورنده استرس در دوران سالمندی

  • داغدیدگی و نا امیدی بر ایجاد استرس نقش دارد؛ فوت همسر، تنها شدن، عدم توانایی برای انجام امور روزمره، می تواند منجر به احساس نا امیدی در سالمند شود.
  • مشکلات ارتباطی تاثیر ویژه ای بر استرس دارد؛ گوشه گیری، انزوا، شرکت نکردن در مهمانی ها، رفت و آمد و معاشرت کمتر با آدم ها، مجادله و بحث با دیگران و ...  می تواند برای سالمندان ناراحت کننده و استرس زا باشد.
  • مشکلات فیزیولوژیکی مانند، بیماری، تغییر چهره، ناتوانی یا کم توانی، ناتوانی در کنترل ادرار و مدفوع و .. بر ایجاد استرس نقش دارند. اما دیگر عامل مهم در ایجاد استرس، عدم استقلال و توانایی است، نیاز به دیگران برای رفع مشکلات، نیاز مالی، نیاز مالی فرزندان، عدم توانایی در رفع مشکلات قانونی و... از عوامل مهم به شمار می رود.
  • مهم است که سالمندان را در این دوره سنی تنها نگذاریم؛ به آن ها و تجربیاتی که در زندگی کسب کرده اند، احترام بگذاریم و تا حد امکان از آنان در شرایط مختلف حمایت کنیم.

در صورت تمایل به ارزیابی متغیر عوامل استرس زا در دوره سالمندی می توانید از پرسشنامه ی عوامل استرس زای دوره سالمندی استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه مقیاس درجه بندی سنجش عوامل استرس زای دوره سالمندی چیست؟

این پرسشنامه به ارزیابی عوامل استرس زای دوره سالمندی می پردازد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری نیز می باشد.

آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟

بله روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.

چند مولفه ی این پرسشنامه را نام ببرید.

آشیان خالی، استقلال، عدم توانایی و ...

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه دارای 40 سوال است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام