پرسشنامه سنجش حکمرانی خوب OPM و CIPFA
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه سنجش حکمرانی خوب OPM و CIPFA
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی شاخصها و استاندارد های حکمرانی خوب در سازمانهای دولتی و خدماتی می باشد.
این پرسشنامه دارای 36 سوال و 6 بعد:
- نتیجه گرایی
- اثربخشی نقش ها و وظای
- ارتقای ارزش ها
- شفاف سازی
- ظرفیت سازی
- پاسخگویی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه سنجش حکمرانی خوب OPM و CIPFA تایید شده است.
حکمرانی خوب
پژوهشگران علوم اجتماعی همواره به دنبال مسائل و راهکارهایی بوده اند که تاثیر مطلوبی بر اجتماع و اقتصاد جامعه داشته باشد و جامعه را به سمت پیشرفت هدایت کند. در این میان، حکمرانی خوب که به آن حکمرانی مطلوب هم گفته می شود، جز مفاهیم و راهکارهایی بوده که در سی سال اخیر به شدت مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است.
حکمرانی خوب تاثیر مطلوبی بر رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه دارد و مشخصا اگر حکمرانی خوب نباشد، کشورها از روند توسعه و رشد باز می مانند. از جمله مواردی که به حکمرانی خوب کمک می کند، وجود دموکراسی و آزادی بیان در جامعه است.
در منایع علمی معتبر، حکمرانی خوب با اتخاذ سیاست های قابل پیش بینی، صریح، آشکار و شفاف در دولت و دستگاه های دولتی در ارتباط است. دولت و دستگاه های دولتی موظف به حکرانی خوب هستند و باید خودشان را در قبال فعالیت هایی که انجام می دهند، مسئول بداند.
دولت در مقابل مردم، در امور مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... مسئول است و با حکمرانی خوب باید بهترین تصمیمات را بگیرد.
از دیگر سو، حکمرانی خوب را می توان نوعی تمرین مدیریت در زمینه های مختلف دانست؛ این تمرین مدیریتی می تواند شامل راهکارها، نهاد ها، افراد و گروه های اجتماعی مختلف است و مهم ترین هدف این تمرین، ارتقا توانایی ها در جهت دنبال کردن علایق و حقوق قانونی می باشد.
حکمرانی خوب باید از برخی اصول مهم پیروی کند؛ مشارکت، حاکمیت بر اساس قانون و هنجارهای جامعه، شفافیت در تصمیم گیری، مسئولیت پذیری و پاسخگو بودن، توجه به حقوق مساوی، اثربخشی و کارایی برخی از اصول حکمرانی خوب می باشد.
هر سازمان دولتی و خصوصی باید همه تلاش خود را برای حکمرانی خوب و مطلوب انجام دهد؛ حکمرانی خوب در سازمان ها را می توان با برخی استانداردها و شاخص ها ارزیابی کرد؛ به عنوان نمونه یکی از شاخص هایی که می توان برای حکمرانی مطلوب به کار برد، میزان اثربخشی نقش ها و وظایف می باشد یا دیگر شاخص مهم ارتقای ارزش ها است.
علاوه بر موارد فوق الذکر، نتیجه گرایی، شفاف سازی، ظرفیت سازی . پاسخگویی از دیگر شاخص هایی است که می توان حکمرانی مطلوب را با آن ارزیابی کرد و در این پرسشنامه مورد ارزیابی قرار می گیرد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر شاخصها و استاندارد های حکمرانی خوب در سازمانهای دولتی و خدماتی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه ی استاندارد و معتبر استفاده کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه دارای 6 بعد است.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی حکمرانی خوب در سازمان های دولتی و خدماتی هدف از ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت