پرسشنامه اثربخشی سازمانی بر اساس مدل پارسونز (AGIL)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه اثربخشی سازمانی بر اساس مدل پارسونز (AGIL)
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان اثربخشی سازمان بر اساس مدل پارسونز می باشد.
این پرسشنامه دارای 28 سوال و 4 بعد:
- نوآوری = انطباق
- تعهد سازمانی = کسب هدف
- رضایت شغلی = یگانگی
- سلامت سازمانی (روحیه) = حفظ الگوها می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه اثربخشی سازمانی بر اساس مدل پارسونز (AGIL) تایید شده است.
اثربخشی سازمان
در مورد اثر بخشی سازمانی چه می دانید؟ به نظر شما سازمان های اثربخش چه ویژگی هایی دارند و اصلا چه چیزی باعث می شود یک سازمان اثربخشی لازم را داشته باشد؟
اثربخشی سازمانی یک تعریف واحد و مشخص ندارد چرا که یک مفهوم واحد نیست و پیچیدگی های خاص خودش را دارد. اثربخشی سازمانی شامل انتظارات متفاوت و ترجیحات مختلف می شود. اگر یک سازمان بخواهد میزان موفقیت و تحقق اهدافش را ارزیابی کند و بداند تا چه اندازه در پروژه های مختلف موفق عمل کرده است، باید از یک روش یا ابزاری استفاده کند که آن، اثربخشی سازمانی نام دارد.
اگر ساده و خودمانی بخواهیم اثربخشی سازمانی را تعریف کنیم، باید بگوییم اثربخشی سازمانی میزان درجه و سطحی است که سازمان به اهدافش دست پیدا کرده است. اثربخشی سازمانی مزیت های زیادی برای سازمان دارد و مهم است که سازمان ها برای ایجاد و ارتقای آن تلاش کنند.
از مهم ترین مزیت های اثربخشی سازمانی می توان به تعامل و عملکرد بهتر کارمندان به یکدیگر اشاره کرد. همچنین اثربخشی سازمانی باعث کاهش هزینه ها، بهبود تعاملات میان سازمان و مشتری می شود و نتایج بهتری برای سازمان به همراه دارد. در سازمانی که اثربخشی وجود داشته باشد، از فناوری و تکنولوژی می توان به صورت کارآمد تر استفاده کرد.
میزان نوآوری که در سازمان وجود دارد، می تواند به اثربخشی بیشتر سازمان کمک کند؛ سازمان هایی که خلاقیت و نوآوری بیشتری دارند نسبت به رقبای خود همواره در جایگاه برتر قرار می گیرند. نوآوری باعث تولید و اجرای محصولات جدید می شود و همین مسئله به جذب مشتری کمک می کند و در نهایت سازمان به اهدافش نزدیک خواهد شد.
میزان انطباق و سازگاری کارمندان، تعهدی که به سازمان دارند بر اثربخشی هرچه بیشتر سازمان کمک می کند. اثربخشی سازمانی منجر به رضایت شغلی می شود و عملکرد شغلی هرکدام از افراد در سازمان را بالا می برد. وقتی سازمان اثربخشی لازم را داشته باشد، با حفظ الگوها، سلامت سازمانی بیشتری خواهد داشت.
یک سازمان اثربخش برای رسیدن به موفقیت تلاش می کند، دست از تلاش بر نمی دارد و در نهایت چابکی خود را در مسیر پیشرفت حفظ می کند. پارسونز از جمله افرادی بود که بر روی اثربخشی سازمانی تحقیقاتی انجام داد و در نتیجه تحقیقات خود، مدلی برای اثربخشی سازمانی طراحی کرد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر اثربخشی سازمانی بر اساس مدل پارسونز داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه با اهداف ارزیابی اثربخشی سازمانی ساخته شده است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 4 بعد دارد.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت