پرسشنامه مقیاس سنجش روابط نوجوانان همسال (APRI)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه مقیاس سنجش روابط نوجوانان همسال (APRI)
این پرسشنامه توسط پارادا در سال 2000 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی روابط نوجوانان همسال می باشد.
پرسشنامه مقیاس سنجش روابط نوجوانان همسال (APRI) دارای 36 سوال و شش مولفه زیر می باشند:
- قلدری کلامی
- قلدری اجتماعی
- قلدری فیزیکی
- قربانی شدن کلامی
- قربانی شدن اجتماعی
- قربانی شدن فیزیکی
روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.
روابط نوجوانان
برقراری ارتباط و تعامل اجتماعی، امری ضروری و اجتناب ناپذیر برای انسان اجتماعی می باشد. همه ی ما انسان ها، برای گذران زندگی، رفع نیاز های مختلف خود، به برقراری ارتباط با هم نوعان خود نیاز داریم. فرقی نمی کند که در چه دوره سنی ای قرار داریم، نیاز به تعامل با دیگران همیشه برای ما انسان ها ضروری می باشد. نوجوانان هم از این قاعده مستثنا نیستند؛ برقراری ارتباط صمیمانه با هم سالان یکی از نیاز های مهم نوجوانان می باشد. هر نوجوانی نیاز دارد که یک دوست صمیمی داشته باشد و احساس تعلق به دیگران را تجربه کند. نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد، داشتن دوستان و برقراری ارتباط با همسالانی است که تاثیر مثبت بر نوجوان داشته باشند. نوجوانان خیلی زود، تحت تاثیر همسالان خود قرار می گیرند، پس نباید نقش فشار همسالان را نادیده انگاشت.
روابط نوجوانان همسال، باید زمینه ساز رشد و پیشرفتشان شود؛ بر همین اساس، رابطه نوجوانان باید با یکدیگر مثبت و سازنده باشد. این روابط باید منجر به افزایش اعتماد به نفس، عزت نفس، یادگیری، صمیمیت و محبت در نوجوانان شود. والدینی که فرزند نوجوانان دارند، در هنگام برقراری رابطه و انتخاب دوست باید همراه فرزند خود باشند. والدین باید با همراهی و راهنمایی درست و آگاهانه فرزند نوجوان خود را در انتخاب دوست یاری کنند. اما متاسفانه رابطه همسالان نوجوان در هر شرایطی مثبت و صمیمانه نمی باشد و نوجوان ممکن است با چالش هایی در برقراری رابطه، مواجه شود. برای مثال، یکی از مواردی که ممکن است در روابط همسالان نوجوان روی دهد، رفتار قلدری کردن می باشد. رفتار قلدری در میان نوجوانان امروزه کمی شایع می باشد. در روابط قلدری، همیشه فردی قلدری کرده و دیگری قربانی می باشد. قلدری ممکن است به صورت تحقیر، توهین، تمسخر روی دهد.
نوجوانی که قربانی قلدری می شود، ممکن است از نظر کلامی مورد آزار قرار بگیرد یا از نظر فیزیکی مورد آسیب و حمله و تهاجم دیگر همسالان قرار بگیرد. رفتار قلدری منجر به آسیب های زیادی می شود و مهم ترین آسیب آن، خدشه به سلامت روان فرد قربانی قلدری می باشد. گوشه گیری، انزوا، افسردگی، خشم سرکوب شده، کاهش اعتماد به نفس، کاهش عزت نفس و ... از جمله آسیب های رفتار قلدری که متوجه فرد قربانی می شود، می باشد.
در صورت تمایل به ارزیابی روابط نوجوانان همسال می توانید از پرسشنامه ی استاندارد روابط نوجوانان همسال پارادا استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
پرسشنامه مقیاس سنجش روابط نوجوانان همسال (APRI) چیست؟
این پرسشنامه به سنجش روابط نوجوانان با همسالانشان میپردازد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای ثبات درونی و بیرونی می باشد.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه 36 سوال دارد.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه شش مولفه دارد.
این پرسشنامه توسط چه کسی و در چه سالی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط پارادا در سال 2000 ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت