پرسشنامه کیفیت فضاهای عمومی شهری بر مبنای دیدگاه جنسیتی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه کیفیت فضاهای عمومی شهری بر مبنای دیدگاه جنسیتی
این پرسشنامه توسط سروش گرمسیری نژاد و همکاران ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی کیفیت فضاهای عمومی شهری بر مبنای دیدگاه جنسیتی می باشد.
این پرسشنامه دارای 15 سوال و 4 بعد:
- شاخص عملکردی- کالبدی
- انعطاف پذیری
- اجتماعی- تعلق مکانی
- امنیت و احساس آرامش روحی- روانی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه کیفیت فضاهای عمومی شهری بر مبنای دیدگاه جنسیتی تایید شده است.
فضاهای عمومی شهری
در برخورد اول وقتی به شهری ورود می کنیم، فضاهای عمومی در آن شهر توجه ما را به خود جلب می کند. در هر منطقه شهری فضاهای عمومی مختلفی وجود دارد که این فضاها کارکرد های اجتماعی مختلفی دارند و شاید بتوان گفت فضای عمومی در هر شهر بیان گر هویت، فرهنگ و تمدن آن شهر و در بعد بزرگ تر آن جامعه است.
فضای شهری را می توان یکی از مهم ترین و ضروری ترین مکان ها برای هر شهری دانست که نژادها، قومیت و افراد را فارغ از جنسیت در آن شهر به یکدیگر پیوند می زند.
معماران شهر ساز باید به ساخت فضای عمومی توجه زیادی داشته باشند چرا که یک فضای عمومی شهری بی کیفیت می تواند بر خیلی زمینه ها اعم از سلامتی، پویایی، اقتصاد، انسجام اجتماعی، سطح رفاه، تنوع زیستی مردمان آن شهر تاثیر بگذارد. مردم یک شهر از فضاهای عمومی به جهت رفع خستگی، تفریح، سرگرم شدن، رفع نیازهای روزمره استفاده می کنند و به همین جهت فضای عمومی را می توان سرمایه عمومی مردمان آن شعر در نظر گرفت.
وقتی از چیزی به عنوان یک سرمایه یاد می کنیم، لازم است مراقبت، محافظت و توجه کافی به آن چیز شود و فضای عمومی به عنوان یک سرمایه باید توسط مسئولان و مردم مورد محافظت، نگهداری، به سازی و البته نوسازی قرار بگیرد.
لازم به ذکر است همه ی شهروندان حق استفاده یکسان از فضای عمومی شهر را دارند و هیچ تبعیضی نباید در استفاده از فضای عمومی شهری صورت بگیرد. به عبارتی عدالت در دسترسی فضای عمومی شهری باید برای همه چه زنان و چه مردان وجود داشته باشد.
متاسفانه در برخی مناطق ساخت و طراحی فضای عمومی شهری به گونه ای است که امکان استفاده از این فضا ها برای مردان راحت تر از زنان بوده و به عبارتی تبعیض در استفاده از فضای عمومی در این مناطق حاکم است. در ساخت فضای عمومی شهری باید همه مردم، با هر سن، جایگاه، نژاد، مذهب و از همه مهم تر جنسیت در نظر گرفته شوند و امکان استفاده از این فضاها برای عموم مردم فراهم شود. پژوهشگران و طراحان این پرسشنامه، کیفیت فضای عمومی شهری بر مبنای دیدگاه جنسیتی را با چهار بعد مهم در ارتباط می دانند و این چهار بعد شامل، شاخص عملکردی- کالبدی، انعطاف پذیری، اجتماعی- تعلق مکانی و امنیت و احساس آرامش روحی- روانی می باشد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر ارزیابی کیفیت فضاهای عمومی شهری بر مبنای دیدگاه جنسیتی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 4 بعد دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی کیفیت فضاهای عمومی شهری بر مبنای دیدگاه جنسیتی هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت