پرسشنامه مقیاس احساس خصومت ردفورد – ویلیامز (RWHI)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه مقیاس احساس خصومت ردفورد – ویلیامز (RWHI)
این پرسشنامه توسط رادفورد در سال 1988 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان احساس خصومت در افراد است.
این پرسشنامه دارای 12 سوال است.
روایی و پایایی مقیاس احساس خصومت ردفورد – ویلیامز (RWHI) تایید شده است.
رفتار های پرخاشگرانه ما در یک پیوستار قرار می گیرد؛ هر یک از ما ممکن است، در موقعیت های مختلف، میزان متفاوتی از خشم و عصبانیت را تجربه کنیم. رفتار های وابسته به خشم و عصبانیت، انواع مختلفی دارند؛ به عنوان نمونه می توان به خصومت اشاره کرد.
خصومت یعنی چه؟
اگر بخواهید این کلمه را در فرهنگ لغات بررسی کنید، معنایی که برای این کلمه ذکر شده است، مترادف با کلماتی نظیر، کینه توزی، ستیز، مخالفت، جدل می باشد. عموما رفتار خصومت در کنار پرخاشگری و عصبانیت می آید اما باید بدانید درست است که این رفتار در زمره رفتارهای پرخاشگرانه می باشد اما با پرخاش و خشم متفاوت است.
خصومت مجموعه نگرش ها و قضاوت هایی است که از رفتارهای پرخاشگرانه ناشی می شود؛ بنابراین در خصومت ما نسبت به دیگران ارزیابی منفی داریم و احساس ما به دیگران خوشایند نمی باشد. احساس خصومت با نشانه های فیزیکی همچون، افزایش ضربان قلب، قرمز شدن پوست، عرق کردن، لرزش دست و پا و .. در افراد قابل مشاهده است.
حال که در مورد معنای خصومت دانستید، آیا تا به حال این احساس را تجربه کرده اید؟ تا به حال نسبت به یک شخص خاص، احساس خصومت داشته اید؟ رفتارهای خصومت آمیز انواع مختلفی دارند؛ به عنوان مثال، آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که از فردی عصبانی شده باشید و چیزی را سمت او پرتاب کنید؟
یا آیا تا به حال در حین خرید برای شما پیش آمده است که حسابدار فراموش کند که ما بقی پول شما را پس بدهد و شما این رفتار او را به عنوان کلاهبرداری تعبیر کرده باشید؟ این دو مورد فقط نمونه ای از رفتارهای خصومت آمیز می باشد. داشتن احساس خصومت به دیگران و کینه توزی، تاثیر منفی زیادی بر سلامت روان می گذارد؛ این احساسات ناخوشایند، منجر به کاهش احساس رفاه و بهزیستی روانی و مانع از احساس شادکامی و خرسندی در شما می شوند.
شما با به کار بردن برخی از راهکارها می توانید به راحتی از میزان خشم و خصومت خود نسبت به دیگران کم کنید، اما اگر احساس می کنید توانایی و تسلط کافی بر میزان نگرش خصومت آمیز خود ندارید، می توانید با یک روان شناس حاذق مشورت کنید، صحبت با یک روان شناس و استفاده از تکنیک های درمانی در کنترل احساس خصومت کمک بزرگی به شما خواهد کرد.
در صورت تمایل به ارزیابی احساس خصومت می توانید از پرسشنامه ی احساس خصومت ردفورد – ویلیامز (RWHI) استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی احساس خصومت ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری می باشد.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 12 سوال است.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط رادفورد ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت