تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه خودکارآمدی شغلی ریگز و نایت (JSEQ)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه خودکارآمدی شغلی ریگز و نایت (JSEQ)

این پرسشنامه توسط ریگز و نایت در سال ۱۹۹۴ ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی خودکارآمدی شغلی می باشد.

این پرسشنامه دارای 31 سوال و 4 بعد:

  • باورهای خودکارآمدی فردی
  • انتظار پیامدهای فردی
  • باورهای کارآمدی جمعی
  • انتظار پیامدهای جمعی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه خودکارآمدی شغلی (JSEQ) تایید شده است.

خودکارآمدی

آلبرت بندورا اولین فردی بود که اصطلاح خودکارآمدی را عنوان کرد و پس از او روان شناسان بسیاری به بررسی خودکارآمدی و تاثیرات آن بر ابعاد مختلف زندگی پرداختند. بندورا بر این باور بود که خودکارآمدی به عنوان یک سازه روان شناختی تاثیر بسیاری سلامت روان، ارتقای اعتماد به نفس و عزت نفس دارد.

خودکارآمدی یک باور و قضاوت شخصی است؛ خودکارآمدی اشاره به باور فرد نسبت به توانایی هایش دارد. فردی که خودکارآمدی بالایی داشته باشد، به توانایی های خود در موقعیت های مختلف ایمان دارد و می داند که قادر به انجام فعالیت های مختلف خواهد بود.

خودکارآمدی بر میزان تلاش و توانایی قرد تاثیر می گذارد و باعث مقابله بهتر با چالش ها خواهد شد. خودکارآمدی انواع مختلفی دارد که یکی از آن خودکارآمدی شغلی است که مشخصا این نوع خودکارآمدی با محیط کار و وظایف شغلی فرد در ارتباط است.

خودکارآمدی شغلی برگرفته از مفهوم خودکارآمدی بندورا است؛ قضاوت فرد در مورد توانایی ها و قابلیت هایش در حیطه محل کار، برای انجام وظایف شغلی و حرفه ای را خودکارآمدی شغلی می گویند. خودکارآمدی شغلی یک عامل انگیزشی در موفقیت شغلی محسوب شده و فرد شاغل را به سمت اهداف شغلی و موفقیت در این اهداف سوق می دهد.
خودکارآمدی باعث می شود فرد از عهده وظایف شغلی سخت به خوبی بر بیاید و به طور موفقیت آمیز چالش های شغلی اش را حل و فصل کند و از عهده وظایف شغلی اش حتی اگر سخت باشد، به خوبی بر بیاید.

خودکارآمدی شغلی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد و بر برخی عوامل تاثیر می گذارد؛ گفته می شود رفتار و انگیزش می تواند بر خودکارآمدی تاثیر بگذارد و از آن تاثیر بپذیرد و باعث شود فرد تمایل به مشارکت در تکالیف و رفتارهای شغلی داشته باشد. خودکارآمدی و انواع آن بر اساس چهار منبع که شامل تجربه جانشینی، تجربه های موفق، ترغیب کلامی و حالات عاطفی و فیزیولوژیکی می شود، تقویت می شود.

خودکارآمدی شغلی از ابعاد مختلف قابل بررسی است؛ بر اساس آنچه در این پرسشنامه و تحقیقات ریگز و همکارش آمده است، چهار بعد خودکارآمدی شغلی شامل، باورهای خودکارآمدی فردی، انتظار پیامدهای فردی، باورهای کارآمدی جمعی، انتظار پیامدهای جمعی می شود.

در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر خودکارآمدی شغلی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد که توسط ریگز و نایت ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی خودکارآمدی شغلی هدف ساخت این پرسشنامه است.

خودکارآمدی توسط چه کسی مطرح شد؟

آلبرت بندورا اولین فردی بود که اصطلاح خودکارآمدی را عنوان کرد و پس از او روان شناسان بسیاری به بررسی خودکارآمدی و تاثیرات آن بر ابعاد مختلف زندگی پرداختند.

خودکارآمدی به چه معناست؟

خودکارآمدی یک باور و قضاوت شخصی است؛ خودکارآمدی اشاره به باور فرد نسبت به توانایی هایش دارد. فردی که خودکارآمدی بالایی داشته باشد، به توانایی های خود در موقعیت های مختلف ایمان دارد و می داند که قادر به انجام فعالیت های مختلف خواهد بود.

خودکارآمدی با چه مولفه هایی تقویت می شود؟

خودکارآمدی و انواع آن بر اساس چهار منبع که شامل تجربه جانشینی، تجربه های موفق، ترغیب کلامی و حالات عاطفی و فیزیولوژیکی می شود، تقویت می شود.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام