تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه اختلال رفتاری راتر
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (1)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه اختلال رفتاری راتر

این پرسشنامه توسط راتر در سال 1964 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی اختلالات رفتاری در کودکان 7 تا 13 سال است.

این پرسشنامه دارای 30 سوال است.

روایی و پایایی پرسشنامه اختلال رفتاری راتر (کودکان) تایید شده است.

اختلالات رفتاری در کودکان

اختلالات رفتاری یکی از شایع ترین انواع اختلالات در دوره کودکی است؛ اختلال رفتاری چیزی فراتر از شیطنت یا نافرمانی کودک از والدین است. اختلالات رفتاری شامل انجام برخی کارهای غیر طبیعی است و این اختلالات باعث ایجاد برخی چالش ها برای کودک و والدین می شود؛ والدین باید نسبت به نشانه های این اختلال دقت و توجه داشته باشند زیرا این اختلالات در صورتی که درمان نشوند در سنین بزرگسالی تبدیل به اختلالات دیگر یا ناسازگاری می شود.

برخی از شایع ترین اختلالات رفتاری شامل: اختلال سلوک، اختلال بیش فعالی و کمبود توجه، اختلال نافرمانی مقابله ای، می باشد. گفته می شود، ژنتیک، شرایط خانوادگی، ساختار مغزی و محیط در بروز این اختلالات نقش دارند و مشکلات هیجانی یا عاطفی، اختلالات خلقی، چالش ها و مشکلات خانوادگی و سو مصرف مواد یا الکل باعث تشدید این اختلالات می شود.

به طور خلاصه، نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای شامل بد رفتاری با والدین، لجبازی های مکرر، سرپیچی از قوانین و خواسته های والدین، عزت نفس و آستانه تحمل پایین، مقصر دانستن دیگران و سرزنش کردن آن ها به خاطر اشتباهات و بد رفتاری های خودشان، بدخلقی کردن، جر و بحث با بزرگسالان و آزار رساندن به دیگران می شود؛ شیوع این اختلال در پسران بیشتر از دختران است.

اختلال سلوک دیگر اختلال شایع دوره کودکی و نوجوانی است که اگر درمان نشود در سنین بزرگسالی به اختلال شخصیت ضد اجتماعی تبدیل می شود. این اختلال شیوع بالاتری در پسران نسبت به دختران دارد. برخی از رایج ترین نشانه های این اختلال شامل، فرار از مدرسه به صورت مکرر، عدم اطاعت از والدین و معلمان، تمایل به مصرف مواد مخدر و الکل در دوره نوجوانی و سنین پایین تر، همدلی و همدردی پایین با دیگران، داشتن رفتارهای خشونت آمیز با حیوانات و مردم، قلدری کردن و سو استفاده جسمانی و جنسی از دیگران، تمایل به دعوا کردن، استفاده از سلاح، دروغ گویی و فریب دیگران، تمایل به فرار از خانه، دزدی، آتش سوزی عمدی و غیره می باشد.

در اختلال بیش فعالی، کودک مبتلا دچار بی توجهی و مشکل در تمرکز، فراموش کردن قوانین و قواعد، تکانشگری، پرحرفی، آستانه تحمل پایین، بی قراری و تکان خوردن دائمی است.

در خصوص این پرسشنامه باید خاطر نشان کرد، 24 سوال آن مستقیما از پرسشنامه راتر گرفته شده است و سوالات 12 و 13 که در مورد ناخن جویدن و مکیدن انگشت است به دلیل شباهت زیاد به یکدیگر حذف شده است. همچنین سوالات 24 و 25 که در خصوص لکنت زبان و سایر مشکلات تکلم است، همانند دو سوال قبلی حذف شده است.

در صورت تمایل به ارزیابی اختلالات رفتاری می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
خرید مستقیم
خرید مستقیم
11 ماه قبل

بسیار خوب

نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی اختلالات رفتاری در سنین 7 تا 13 سال هدف ساخت این پرسشنامه است.

ویژگی های اختلال بیش فعالی چیست؟

بی توجهی، عدم تمرکز،  فراموش کردن قوانین، تکانشگری و غیره.

آیا اختلالات رفتاری در دوره کودکی قابل درمان است؟

بله این اختلالات در صورت تشخیص بهنگام قابل درمان است.

برخی از انواع اختلالات رفتاری در کودکی و نوجوانی کدام است؟

اختلال سلوک، اختلال بیش فعالی و اختلال نافرمانی مقابله ای.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام