پرسشنامه فرسودگی تحصیلی سالملا- آرو (SBI)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه فرسودگی تحصیلی سالملا- آرو (SBI)
این پرسشنامه توسط سالملا و آرو و همکاران ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان فرسودگی تحصیلی می باشد.
این پرسشنامه دارای 9 سوال و 3 بعد:
- خستگی مفرط از فعالیتهای مدرسه
- بدبینی نسبت به معنای مدرسه
- احساس بیکفایتی در مدرسه می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه فرسودگی تحصیلی سالملا- آرو و همکاران (SBI) تایید شده است.
دانش آموزان نگرش و تمایلات متفاوتی نسبت به مدرسه و تحصیل دارند؛ عده ای از دانش آموزان علاقه زیادی به یادگیری و تحصیل دارند و عده ای دیگر ممکن است احساسات منفی نسبت به مدرسه و تحصیل داشته باشند. یکی از احساسات منفی که دانش آموزان ممکن است در طول دوره تحصیل با آن مواجه شوند، فرسودگی تحصیلی است.
فرسودگی تحصیلی چیست؟
صاحب نظران علوم تربیتی، فرسودگی تحصیلی را یک واکنش احساسی، جسمی و ذهنی منفی تعریف کرده اند؛ فردی که فرسودگی تحصیلی را تجربه می کند، این احساسات منفی را نسبت به هر آنچه که با تحصیل و یادگیری در ارتباط است، تجربه می کند. زمانی که فرسودگی تحصیلی وجود داشته باشد، فرد نسبت به یادگیری، ناامید، کم انگیزه است و توانایی های او در یادگیری کم می شود.
فرسودگی تحصیلی تاثیر مستقیمی بر کاهش عملکرد، بهره وری و اثر بخشی فرد در امور تحصیلی دارد. فرسودگی روانی با سردرد، بی خوابی و افسردگی همراه می شود. البته نشانه های دیگری هم وجود دارد که به کمک آن می توانید به فرسودگی روانی در افراد پی ببرید؛ برخی از این نشانه ها عبارت اند از:
احساس خستگی و خواب آلودگی دائمی در کلاس درس، در حین درس خواندن و ..، انگیزه کم یا فاقد انگیزه برای شرکت در کلاس های درس یا انجام تکالیف، نداشتن خلاقیت برای انجام تکالیف درسی و عدم درگیری و مشارکت در فعالیت های کلاسی، برخورد تند با دیگران به دلیل تحریک پذیری خلق، نداشتن اعتماد به نفس، افزایش سردرد های تنشی و دردهای عضلانی، بیمار شدن مداوم به دلیل استرس و اضطراب، عادات ناصحیح و غلط مانند: پرخوری، دیر بیدار شدن از خواب، ناخن جویدن و..، عدم تمرکز و دقت در کلاس درس، اضطراب و افسردگی، عدم لذت بردن از فعالیت های کلاسی و مشارکت با دوستان و همکلاسی ها.
بر اساس نظر سازندگان این پرسشنامه، فرسودگی تحصیلی با بدبینی نسبت به معنای معنای مدرسه، خستگی مفرط از انجام فعالیت های مرتبط با مدرسه و احساس بی کفایتی و نالایقی در مدرسه همراه است.
خوشبختانه راهکارهایی برای از بین بردن فرسودگی تحصیلی وجود دارد و این احساس دائمی نیست و می تواند زودگذر و موقتی باشد. به عنوان مثال، تغییر سبک زندگی، اصلاح عادات غلط، تلاش برای برقراری رابطه خوب با دانش آموزان و معلمان، می تواند از احساس فرسودگی تحصیلی کم کند.
آیا تا به حال تجربه احساس فرسودگی تحصیلی داشته اید؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر فرسودگی تحصیلی داشته باشید، می توانید از پرسشنامه فرسودگی تحصیلی سالملا- آرو و همکاران (SBI) استفاده کنید.
پرسشنامه فرسودگی تحصیلی سالملا- آرو (SBI) چیست؟
ارزیابی فرسودگی تحصیلی هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط سالملا ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت