پرسشنامه سنجش دنیاگرایی (مسد)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه سنجش دنیاگرایی (مسد)
این پرسشنامه به جهت ارزیابی دنیا گرایی در افراد ساخته شده است.
این پرسشنامه دارای 60 ماده سوال بر اساس طیف لیکرت پنج درجه ای می باشد.
پرسشنامه سنجش دنیاگرایی (مسد) مولفه های:
- علایم روانی دنیا گرایانه
- گرایش های اجتماعی دنیا گرایانه
- عدم گرایش به عبودیت
- تجمل گرایی
- عدم تعبد به احکام
- آخرت گریزی را مورد بررسی قرار می دهد.
روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است و دارای نمره گذاری است.
دنیا گرایی
تا به اکنون مسئله ی دنیا گرایی و علاقه مندی به دنیا در بسیاری از متون دینی و فلسفی مورد بررسی قرار گرفته است. بسیاری از عالمان دینی در مورد علاقمندی به دنیا و به عبارت دیگر دنیا گرایی، مطالب زیادی را در اختیار افراد قرار داده اند. در دین اسلام، مباحث مربوط به دنیا گرایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. پیامبر بزرگ اسلام و امامان شیعه نیز در مورد دنیا گرایی بسیار صحبت کرده اند و احادیث این بزرگواران در اختیار ما قرار گرفته است.
به طور کلی اگر بخواهیم در مورد تمایل انسان ها در مورد دنیا و زندگی این جهانی بگوییم، باید گفت، دنیا گرایی و تمایل به زندگی دنیوی طبق احادیث و سخن بزرگان امری پسندیده نمی باشد و به آن توصیه نشده است. چه بسا گفته شده است که تمایلات دنیوی موجب می شوند که افراد از زندگی اخروی خود، غافل شوند. هر انسانی در زمان زیست خود در این جهان خاکی، باید به زندگی آخرت و آن دنیای خود هم توجه داشته باشد. احتمالا بارها و بارها شنیده اید که، از پیامبران و امامان به ما سفارش شده است، که تا زمانی که زنده ایم و در این دنیا حیات داریم، باید توشه ای برای آخرت خود جمع آوری کنیم و به فکر دنیای پس از این دنیا هم باشیم. از همین رو گفته شده است که افرادی که بیش از اندازه به زندگی در این دنیا تمایل دارند، به احتمال بیشتری نسبت به دیگر افرادی که تمایل بیش از اندازه به این دنیا ندارند، از آخرت خود غافل می شوند و همین غفلت از آخرت و تمایل بیش از حد، موجب می شود که این افراد دلبسته ی این دنیا و زندگی در این دنیا شوند. به فرموده امام علی علیهم السلام، دوستی فرد با این دنیا با دوستی با خداوند در یک جا جمع نمی شود.
توجه بیش از اندازه به مادیات و علاقه به تجمل گرایی و امور دنیوی، ترس از آخرت و یا آخرت گریزی، عدم علاقه مندی به احکام دینی و اجتناب از برقراری ارتباط با خداوند، می توانند مصداقی برای تمایل به این دنیا و یا دنیا گرایی در افراد باشد. آیا تا به حال به بررسی این مولفه در خود پرداخته اید؟ اینکه تا چه اندازه علاقه مند به این دنیا هستید؟ در صورت تمایل به ارزیابی دنیا گرایی در خود می توانید از این پرسشنامه معتبر استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
پرسشنامه سنجش دنیاگرایی (مسد) چیست؟
این پرسشنامه میزان دنیا گرایی فرد را مورد بررسی قرار می دهد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار می باشد.
یکی از پیامد های دنیا گرایی را نام ببرید.
دنیا گرایی تمایل بیش از اندازه به زندگی در این جهان است و ممکن است منجر به آخرت گریزی و غفلت از آخرت شود.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 60 ماده سوال است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت