تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه رفتارها و کارکردهای خودجرحی
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه رفتارها و کارکردهای خودجرحی

این پرسشنامه توسط خانی پور در سال 1393 ساخته شده است. هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی رفتارهای خود جرحی می باشد.

این پرسشنامه دارای دو قسمت و 30 سوال است؛ فهرست رفتارهای خودجرحی و انگیزه های خودجرحی.

روایی و پایایی پرسشنامه رفتارها و کارکردهای خودجرحی تایید شده است.

خودجرحی چیست؟

خود جرحی یک رفتار آگاهانه و آسیب رسان است؛ فرد به صورت آگاهانه و با دلیل یا بدون دلیل اقدام به آسیب رساندن به خود با لوازم و ابزارهای آسیب رسان می کند. خودجرحی با قصد و نیت خودکشی انجام نمی شود و لزوما فردی که خودجرحی انجام می دهد، نمی خواهد خودش را بکشد.

خود جرحی انواع مختلفی دارد؛ سوزاندن، بریدن، خراش دادن، تیغ زنی، کوبیدن، گاز گرفتن، نیشگون گرفتن، چنگ زدن، جلوگیری از بهبود زخم ها و غیره نمونه رفتارهای خودجرحی می باشد.

خودجرحی عملی است که از نظر اجتماعی و فرهنگی در هیچ فرهنگ و جامعه ای قابل قبول و پذیرفته شده نیست و در هیچ فرهنگی با هدف اجرای احکام یا قواعد اجتماعی صورت نمی گیرد. خودجرحی جز آن دسته از رفتارهایی است که در نوجوانان شیوع بیشتری دارد.

نوجوانان به دلایل متفاوت به خودجرحی روی می آورند و انگیزه های متفاوتی از انجام این رفتار دارند؛ به عنوان مثال غلبه بر هیجانات منفی، نشان دادن اعتراض به اعضای خانواده، انتقام گرفتن و نشان دادن خشم، رسیدن به شهرت و محبوبیت میان همسالان، پذیرش در گروه همسالان، تلاش برای اثبات خود، خود را متمایز از دیگران نشان دادن برخی از انگیزه های نوجوانان و دیگر افراد در سایر گروه های سنی از خودجرحی است.

بررسی ها نشان می دهد، رفتار خودجرحی در مبتلایان به اختلال شخصیت مرزی، بیش از دیگر افراد دیده می شود و در واقع خودجرحی و آسیب رساندن به خود در مبتلایان به این اختلال امری رایج است. همچنین این رفتار آسیب رسان در مبتلایان به اختلالات خلقی همچون دو قطبی و افسردگی دیده می شود. افرادی که دچار سو مصرف مواد و الکل هستند نیز ممکن است خودجرحی داشته باشند و به خود آسیب برسانند.

شیوع رفتار خودجرحی در دختران بیش از پسران است؛ دختران با استفاده از روش بریدن، خودجرحی دارند اما سایر رفتارهای خودجرحی اعم از کتک زدن خود، کوبیدن سر به دیوار، سوزاندن در پسران بیشتر است. همچنین انجام خودجرحی در موقعیت های اجتماعی و میان جمعیت در دختران و خودجرحی در مکان های خلوت در پسران بیشتر است.
اینکه چرا دختران و پسران از روش های مختلف برای خودجرحی استفاده می کنند، تا حدود زیادی تحت تاثیر اجتماع، روش های تربیتی و فرهنگ می باشد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی رفتارهای خود جرحی و انگیزه های مرتبط با این رفتار داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط حمید خانی پور ساخته شده است، استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه رفتارها و کارکردهای خودجرحی چیست؟

این پرسشنامه با هدف بررسی رفتارهای خودجرحی ساخته شده است.

رفتار خودجرحی در مبتلایان به کدام اختلال بیشتر است؟

اختلال شخصیت مرزی، افسردگی، سو مصرف مواد و الکل.

رفتار خودجرحی در دختران بیشتر است یا پسران؟

خودجرحی در دختران بیشتر از پسران است.

رفتار خودجرحی چیست؟

خود جرحی یک رفتار آگاهانه و آسیب رسان است؛ فرد به صورت آگاهانه و با دلیل یا بدون دلیل اقدام به آسیب رساندن به خود با لوازم و ابزارهای آسیب رسان می کند. خودجرحی با قصد و نیت خودکشی انجام نمی شود و لزوما فردی که خودجرحی انجام می دهد، نمی خواهد خودش را بکشد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام