پرسشنامه پرخاشگری رابطه ای و آشکار شهیم
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (1)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه پرخاشگری رابطه ای و آشکار شهیم
این پرسشنامه توسط شهیم در سال 1385 ساخته شده است و باید توسط معلمان برای ارزیابی رفتار کودک تکمیل شود.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی زمینه پرخاشگری آشکار و رابطه ای است.
این پرسشنامه دارای 21 سوال و سه زیر مقیاس:
- پرخاشگری جسمانی
- پرخاشگری واکنشی کلامی
- بیش فعال و پرخاشگری رابطه ای می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه پرخاشگری رابطه ای و آشکار شهیم تایید شده است.
زمانی که صحبت از پرخاشگری به میان می آید شاید ذهن بیشتر افراد به سمت پرخاشگری بزرگسالان برود اما واقعیت این است که کودکان و دانش آموزان دبستانی هم خشمگین می شوند و خشم خود را به طرق مختلف بروز می دهند. پرخاشگری نوجوانان در دوره نوجوانی نیز، یکی از مهم ترین دغدغه های والدینی است که فرزند نوجوانان دختر یا پسر دارند. به غیر از والدین و دیگر اعضای خانواده، معلمان از جمله کسانی هستند که شاهد رفتار پرخاشگری کودکان در مدرسه می باشند و بالطبع داشتن رفتاری صحیح و واکنشی درست و منطقی در این مواقع بسیار مهم است.
پرخاشگری یعنی چه؟
اول از هر چیز خوب می دانیم که پرخاشگری یک رفتار منفی بوده و تاثیرات منفی هم برای فرد پرخاشگر و هم فردی که مورد پرخاش قرار می گیرد، دارد. پرخاشگری با خشم و عصبانیت همراه بوده و در واقع زمانی که فرد عصبانی می شود، واکنش پرخاشگرانه از خودش نشان می دهد. پرخاشگری را هرگونه رفتار آزاردهنده که با هدف آزار رساندن به دیگران انجام می شود، تعریف کرده اند. فرد پرخاشگر می تواند یک فرد را اذیت کند یا یک شی را تخریب کند. پرخاشگری با آسیب همراه است.
انواع پرخاشگری کدام است؟
- پرخاشگری انواع مختلفی دارد؛ یک نمونه پرخاشگری، پرخاش کلامی است. فریاد زدن، استفاده از کلمات رکیک و ناپسند جز پرخاشگری کلامی است.
- نوع دیگر پرخاشگری، پرخاش فیزیکی است؛ فرد پرخاشگر به اموال آسیب می زند یا ممکن است به صورت فیزیکی با فرد دیگر درگیر شود.
- نوع دیگر پرخاشگری شامل آسیب رساندن به فرد از طریق روابط است. یک دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی، زمانی که عصبانی می شود یا پرخاشگری می کند می تواند هر یک از انواع پرخاشگری را از خودش نشان دهد.
مثلا دانش آموزی که با هم کلاسی اش دعوا می کند از طریق فریاد زدن سر او پرخاشگری کلامی دارد، او ممکن است دوست یا دانش آموز را هل بدهد یا از سر حرص کتاب دانش آموز دیگر را پاره کند یا نیمکت را به سمت دیگر پرتاب کند، اینگونه رفتارها نشان دهنده پرخاشگری فیزیکی است. در نهایت دانش آموز پرخاشگر می تواند همکلاسی خود را از گروه های کلاسی بیرون کند یا کاری کند که دیگر دانش آموزان با او دوست نباشند که این مورد مصداق پرخاشگری رابطه ای است.
اگر معلم هستید و قصد ارزیابی متغیر پرخاشگری رابطه ای و آشکار را دارید، می توانید از پرسشنامه ای که توسط شهیم ساخته شده است، استفاده کنید.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط شهیم ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی پرخاشگری رابطه ای و آشکار هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 3 مولفه دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.
ممنون
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت