پرسشنامه مقیاس جهت گیری غلبه اجتماعی (SDO)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی مقیاس جهت گیری غلبه اجتماعی (SDO)
این پرسشنامه توسط سیدانیوس و پراتو در سال 1999 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه، ارزیابی میزان تمایل افراد برای غلبه بر دیگران و ترجیح نابرابری در بین گروه های اجتماعی می باشد و دارای دو مولفه زیر است:
- میزان تمایل افراد برای غلبه بر دیگران
- ترجیح نابرابری نسبت به گروه های اجتماعی
پرسشنامه جهت گیری غلبه اجتماعی دارای 16 سوال می باشد.
این پرسشنامه روایی و پایایی نمره گذاری دارد.
مهارت اجتماعی
با عبور از دوره کودکی و قرار گرفتن در مقطع نوجوانی و جوانی افراد به تدریج وارد اجتماع می شوند. نوجوانان باید بیاموزند که به راحتی به محیط اجتماعی خود نزدیک و وارد شوند و سپس بتوانند در این محیط با افراد ارتباط برقرار کرده و نیازهای خود را به واسطه ی این تعامل با محیط برطرف کنند. برای آمادگی بیشتر، افراد باید از مهارت های اجتماعی به خوبی آگاهی داشته باشند و این مهارت ها را کسب کنند.
در صورت کسب این مهارت ها افراد چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، چگونگی تعامل، نحوه ی کار گروهی، چگونگی رفع نیازها و همچنین مقابله موثر با مشکلات را یاد خواهند گرفت و ارتباطات آنان در قالب ارتباط سالم تر و سازنده تر خواهد بود و همین امر بسیار مهم و با ارزش است. با ارزش بودن آن نیز از این رو می باشد که ما در محیط اجتماع خود مستقیما از دیگران تاثیر می گیریم و البته تاثیراتی هم از جانب خودمان بر آن ها می گذاریم؛ چه بسا زمانی که در گروه های اجتماعی سالم تری مشارکت داریم، عملکرد بهتری هم خواهیم داشت.
در این میان، ممکن است افرادی که به عضویت گروه های اجتماعی در می آیند، تعامل سازگار و درست با افراد را یاد نگرفته باشند و این افراد به دلیل عدم کسب مهارت های اجتماعی به صورت صحیح، تمایل به غلبه بر دیگران داشته باشند. این افراد ممکن است نظرات خود را ارجح بر نظرات دیگران بدانند و علاقمند به اعمال سلطه و کنترل به دیگران باشند. مسلم است که وجود همچین مشکلی در یک گروه و تفکر غالب فردی که علاقمند به اعمال غلبه و تسلط بر دیگران است، می تواند اثرات سو و منفی بسیاری داشته باشد و یکی از پیامد های این رفتار، رخ دادن عامل نابرابری و عدم اجرای درست عدالت در گروه هاست، چرا که فردی که علاقه مند به غلبه بر دیگران در یک گروه اجتماعی می باشد، نابرابری را هم ترجیح می دهد. از دیگر پیامد های این مورد، می تواند عدم مشارکت صحیح افراد در گروه و ناامیدی آنان از شرکت در فعالیت های گروهی مختلف باشد. هدف از اعمال این غلبه توسط فرد هرچه که باشد، این امر، امری ناپسند می باشد.
اگر تمایل به ارزیابی این مفهوم و میزان تمایل در خود و یا افراد دیگر بر غلبه به دیگران و ترجیح نابرابری در میان گروه های اجتماعی داشتید، می توانید از این پرسشنامه معتبر استفاده کنید.
مقیاس جهت گیری غلبه اجتماعی (SDO) چیست؟
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی تمایل افراد برای غلبه بر دیگران و ترجیح نابرابری بوده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 16 سوال می باشد.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط سیدانیوس و پراتو در سال 1999 ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت