پرسشنامه رحجان های زود - دیر خوابیدن اسمیت
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه رحجان های زود - دیر خوابیدن اسمیت
این پرسشنامه توسط اسمیت و همکارانش ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی رجحان های زود یا دیر خوابیدن می باشد.
این پرسشنامه دارای 12 سوال و 3 مولفه:
- فعالیت عمومی
- جهتگیری بامدادی
- جهتگیری شامگاهی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه رحجان های زود- دیر خوابیدن اسمیت تایید شده است.
میزان خواب شما در طول شبانه روز چقدر است؟ آیا خواب کافی دارید؟ آیا از مزایای خواب کافی آگاهی دارید؟ می دانید در صورتی که به اندازه نخوابید، چه مشکلاتی برای شما روی می دهد؟ باید بدانید، هرگز نباید خود را از خواب کافی محروم کنید. خواب به اندازه تاثیر زیادی بر سلامت جسمانی و روانی دارد. شایان ذکر است، اگر فرد بی خوابی شدید داشته باشد یا به اندازه نخوابد، علاوه بر عملکرد جسمانی، عملکرد شناختیش تحت تاثیر قرار می گیرد. به عنوان مثال، عملکرد حافظه، یادگیری و.. با مشکل مواجه می شود.
خواب چیست؟
با وجود تحقیقات بسیاری که در زمینه خواب صورت گرفته است، هنوز هیچ تعریف دقیق و واحدی برای خواب وجود ندارد. بر اساس تحقیقات می توانیم بگوییم خواب فرآیندی است که در طی آن جسم در حال استراحت می باشد اما عملکرد مغز متوقف نمی شود. ما در خواب بر روی محیط فیزیکی خود کنترل نداریم، هوشیاریمان در سطح پایین قرار دارد، عضلاتمان در حال استراحت می باشد و به جای تفکر و اعمال ارادی تصاویری را به عنوان رویا مشاهده می کنیم. خواب به طور کلی از 4 مرحله تشکیل شده است.
ترجیحات مرتبط با خواب
افراد مختلف ترجیحات متفاوتی نسبت به خوابیدن دارند. عده ای از افراد ترجیح می دهند، شب ها زود بخوابند و عده دیگر ترجیح می دهند فعالیت های مورد علاقه خود را در هنگام شب انجام دهند؛ اصطلاحی که تحت عنوان، انتقام خواب شناخته می شوند. افرادی که قصد انتقام از خواب دارند، چون در طول روز فرصت کافی برای انجام فعالیت های مورد علاقه خود ندارند و مشغله کاریشان زیاد است، ترجیح می دهند دیرتر بخوابند و به انجام کارهای مورد علاقشان بپردازند.
اما در هر صورت باید میزان خواب به اندازه باشد. اگر تمایل افراد به دیر خوابیدن باشد، عوارض این انتخاب شامل حال آنان خواهد شد. اگر می خواهید در مورد عوارض دیر خوابیدن بدانید باید بگوییم، قضاوت و ارزیابی نادرست، ناپایداری احساسی، اختلال در یادگیری، مشکلاتی در سلامت جسمانی، عدم توانایی کافی برای مقابله با استرس، افزایش خطا و اشتباه از جمله عوارض کم خوابیدن و دیر خوابیدن است. طبق بررسی های صورت گرفته، سه مولفه مرتبط با ترجیحات خواب شامل: فعالیت عمومی، جهت گیری بامدادی، جهت گیری شامگاهی می باشد.
ترجیحات خواب شما چگونه است؟ آیا جز افرادی هستید که زود خوابیدن را انتخاب می کنید یا افرادی که ترجیح می دهید دیر بخوابید؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر رحجان های زود- دیر خوابیدن داشتید، می توانید از پرسشنامه رحجان های زود- دیر خوابیدن اسمیت و همکاران استفاده کنید.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی ترجیح زود یا دیر خوابیدن ساخته شده است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 12 سوال است.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط اسمیت و همکاران ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت