تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
مقیاس احساس تنهایی اجتماعی و عاطفی بزرگسالان (SELSA-S)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی مقیاس احساس تنهایی اجتماعی و عاطفی بزرگسالان (SELSA-S) 

این پرسشنامه توسط دی ‌توماسو، برانن و بست در سال ۲۰۰۴، بر اساس تقسیم ‌بندی ویس، ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی احساس تنهایی اجتماعی ـ عاطفی بزرگسالان می باشد.

این پرسشنامه دارای 14 سوال و 3 مولفه، احساس تنهایی رمانتیک، خانوادگی و اجتماعی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه احساس تنهایی اجتماعی ـ عاطفی بزرگسالان (SELSA-S) تایید شده است.

احساس تنهایی

یکی از پیامدهای زندگی پر مشغله انسان امروز، تجربه احساس تنهایی است. احساس تنهایی یک احساس شایع و رایج میان انسان ها در گروه های سنی مختلف است؛ هر فردی ممکن است احساس تنهایی را با توجه به زندگی شخصی و تجربیات زیستش تعریف کند. اشتباه است اگر احساس تنهایی را نبود اشخاص کنارمان تصور کنیم و این وضعیت را حالتی از تنهایی بدانیم؛ برخی افراد حتی میان دیگران و در بین جمعیت هم احساس تنهایی می کنند.

اخیرا و در طی دو دهه گذشته تحقیقات بسیاری در حیطه علم روان شناسی در خصوص احساس تنهایی انجام شده است؛ بنابر تحقیقات صورت گرفته دو دیدگاه کلی در مورد احساس تنهایی وجود دارد.

در دیدگاه اول، احساس تنهایی یک حالت واحد و یکپارچه است که در نتیجه کم و کاستی هایی در روابط به وجود می آید؛ مثلا ارتباط فرد با دوست صمیمی اش قطع می شود و در نهایت او احساس تنهایی می کند. احساس تنهایی بر اساس این نگاه، دارای یک علت مشخص است اما از نظر شدت می تواند کم یا زیاد باشد.

کسانی که منتقد رویکرد تک بعدی احساس تنهایی یعنی رویکرد نخست هستند، بر این باورند که مقیاس های کلی نمی توانند ماهیت چند عاملی احساس تنهایی را به طور کلی در نظر بگیرند.

در دیدگاه دوم، تنهایی یک پدیده چند بعدی در نظر گرفته می شود؛ این پدیده از نظر شدت، علت و شرایط متفاوت است؛ مثلا وقوع چند رویداد مختلف می تواند باعث احساس تنهایی شود و فرد ممکن است احساس تنهایی کم یا زیادی داشته باشد. بر اساس این دیدگاه، احساس تنهایی انواع مختلفی دارد اما در نهایت تمام این انواع دارای یک هسته مشترک هستند. افرادی که بر این دیدگاه باور دارند، تجارب متنوع و متمایز از یکدیگر در احساس تنهایی منعکس شده است.

پس از بحث و بررسی ها و ارائه انتقادات در خصوص این دو رویکرد، پژوهشگری به نام ویس در سال 1973 پژوهشی را با هدف تعیین ماهیت ابعاد احساس تنهایی انجام داد؛ او در این پژوهش احساس تنهایی را از احساس تنهایی عاطفی جدا کرد. از نظر او احساس تنهایی عاطفی، در اثر دلبستگی ناکافی به خانواده، دوستان و افراد نزدیک به وجود می آید.
او نوع دیگری از احساس تنهایی به نام احساس تنهایی اجتماعی را معرفی کرد و بر این باور بود تنهایی اجتماعی به علت نداشتن دوستان کافی یا رفاقت ها به وجود می آید.

در صورت تمایل به ارزیابی احساس تنهایی اجتماعی ـ عاطفی بزرگسالان می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.

دانلود رایگان
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی احساس تنهایی اجتماعی ـ عاطفی بزرگسالان هدف ساخت این پرسشنامه است.

احساس تنهایی چیست؟

احساس تنهایی یک حالت واحد و یکپارچه است که در نتیجه کم و کاستی هایی در روابط به وجود می آید؛ مثلا ارتباط فرد با دوست صمیمی اش قطع می شود و در نهایت او احساس تنهایی می کند.

احساس تنهایی عاطفی چیست؟

احساس تنهایی عاطفی، در اثر دلبستگی ناکافی به خانواده، دوستان و افراد نزدیک به وجود می آید.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام