تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
تست اضطراب اجتماعی (SAIN)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

چرا باید تست اضطراب اجتماعی (SAIN) را انجام دهم؟

این تست به ارزیابی نشانه های اضطراب یا هراس در فرد پرداخته و در پایان راهکارهایی برای کنترل این اضطراب به فرد ارائه می دهد.

تست اضطراب اجتماعی (SAIN) چه مواردی را می سنجد؟

در تست اضطراب اجتماعی (SAIN) سه بعد اضطراب در افراد یعنی:

  • ترس
  • اجتناب
  • مشکلات ناشی از اضطراب اجتماعی مورد بررسی قرار  می گیرد.

ویژگی های تست اضطراب اجتماعی (SAIN)

  • تست اضطراب اجتماعی دارای 17 سوال می باشد.
  • آزمودنی برای پاسخ دادن به سوالات این پرسشنامه حدودا پنج دقیقه زمان نیاز دارد.
  • این تست برای ارزیابی اضطراب اجتماعی و نشانه های آن در رده سنی کودک و نوجوان مناسب است.
  • پاسخ گویی به سوالات این پرسشنامه بر اساس طیف لیکرت پنج گزینه ای می باشد.
  • این تست در کشورهای مختلف و در پژوهش های متفاوت به منظور ارزیابی اضطراب اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است.

تاریخچه تست اضطراب اجتماعی (SAIN)

یکی از راه های تشخیص نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی که به عنوان هراس اجتماعی یا سوشیال فوبیا هم شناخته می شود، انجام تستی است که به ارزیابی نشانه های این اختلال بپردازد. تست اضطراب اجتماعی (SAIN) یا هراس اجتماعی یک تست پرکاربرد و رایج در زمینه تشخیص این اختلال است.

این تست نه تنها به شناخت و ارزیابی نشانه های این اختلال کمک می کند بلکه در غربالگری افرادی که مبتلا به اضطراب اجتماعی هستند، در بررسی پاسخ بیماران مبتلا به این اختلال به درمان، تمایز دادن انواع درمان و کارآمدی درمان و پژوهش ها و مطالعات علمی کاربرد دارد.

نسخه ابتدایی این تست توسط کانور و همکارانش در سال 2000 ساخته شده است. این تست تحت عنوان اضطراب اجتماعی (SAIN) یا هراس اجتماعی (SPIN) شناخته می شود.

اضطراب اجتماعی چگونه اختلالی است؟

اختلال اضطراب اجتماعی جز اختلالات اضطرابی می باشد؛ این اختلال یکی از رایج ترین اختلالات اضطرابی است که دارای دو نوع خاص و فراگیر می باشد. بر اساس آمار منتشر شده از انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، حدود 15 میلیون آمریکایی این اختلال را در طول زندگی خود تجربه می کنند و سن شروع این اختلال 13 سالگی می باشد.

اضطراب اجتماعی که به آن جمع هراسی یا هراس اجتماعی هم گفته می شود، به ترس شدید، غیر منطقی و بیش از اندازه از موقعیت های اجتماعی گفته می شود. فردی که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی باشد، از حضور در موقعیت های اجتماعی و میان جمعیت بودن امتناع می کند و تا جایی که امکان داشته باشد، در این موقعیت های حاضر نمی شود. ملاقات با افراد جدید، شرکت در جلسات و رویدادهای اجتماعی برای مبتلایان  به این اختلال سخت است.

مهم ترین ویژگی ای که در مبتلایان به این اختلال دیده می شود، ترس از قضاوت شدن، مورد انتقاد قرار گرفتن یا سرزنش شدن از سوی دیگران است. فردی که هراس اجتماعی را تجربه می کند ممکن است از ترس خود و غیرمنطقی بودن آن آگاه باشد اما نتواند راه حل و راهکاری را برای مقابله با این ترس پیدا کنند.

شایان ذکر است که اضطراب اجتماعی با کم رویی و خجالت متفاوت است. خجالت یکی از ویژگی های مرتبط با اضطراب اجتماعی است اما یک فرد خجالتی لزوما از موقعیت های اجتماعی اجتناب نمی کند و فقط ممکن است در اینگونه موقعیت ها احساس ناراحتی و ناخوشایندی داشته باشد.
همچنین اضطراب اجتماعی بر عملکرد فرد در موقعیت مختلف همچون محل کار، محل تحصیل، مهمانی ها و روابط خانوادگی، روایط اجتماعی و... تاثیر منفی زیادی می گذارد اما خجالت یا کمرویی پیامد منفی زیاد و عمیقی در بر ندارد.

علائم اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟

تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی ممکن نخواهد بود مگر با نشانه ها و علائم این اختلال آشنا باشیم. نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی را از دو بعد جسمانی و روان شناختی می توان بررسی کرد.

علائم جسمانی این اختلال شامل تعریق بیش از اندازه، لرزش اندام ها، مشکل در صحبت کردن، سرگیجه یا سبکی سر، ضربان قلب سریع، حالت تهوع و استفراغ، خجالت زدگی و غیره به هنگام قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی است.

علائم روان شناختی اضطراب اجتماعی شامل، نگرانی شدید در رابطه با موقعیت های اجتماعی، احساس خجالت در موقعیت های اجتماعی، نگرانی از اینکه دیگران متوجه استرس و اضطراب فرد شوند، احتمال سوء مصرف الکل برای مقابله و مواجهه با یک وضعیت اجتماعی، فرار از مدرسه یا ترک کار به دلیل اضطراب، ترس شدید از طرد شدن و مورد انتقاد قرار گرفتن و ... می باشد.

علائم اضطراب اجتماعی ممکن است در برخی موقعیت های اجتماعی یا همه ی موقعیت های اجتماعی تجربه شود.

اگر به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستید که چه عواملی بر ایجاد اختلال اضطراب اجتماعی تاثیر دارد، باید بگوییم با وجود تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، هنوز علت مشخصی برای ابتلا به این اختلال وجود ندارد اما تجربه رویدادهای آسیب زا در دوره کودکی، سبک تربیتی و سبک فرزند پروری والدین، درگیری های خانوادگی، تجربه سو استفاده جنسی و مورد آزار و اذیت قرار گرفتن توسط افراد قلدر در محیط های اجتماعی بر بروز این اختلال تاثیر می گذارد.

تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی

اضطراب اجتماعی تاثیرات منفی زیادی بر سلامت روان دارد؛ این اختلال با افسردگی و سو مصرف مواد و الکل در ارتباط است. به جهت تاثیرات منفی که این اختلال بر وضعیت روان شناختی و جسمانی فرد دارد، بهتر است نسبت به تشخیص و درمان این اختلال حساس باشید.

اولین گام در درمان، تشخیص است؛ یکی از راه های تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی، انجام تست های استاندارد اضطراب است. مراجعه به روانشناس و پیگیری روند درمانی مناسب دیگر راهکار بالینی تشخیص اضطراب اجتماعی می باشد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی اضطراب اجتماعی یا جمعیت هراسی داشته باشید، می توانید نسخه آنلاین تست اضطراب اجتماعی (SAIN) را از طریق سایت ایکشو انجام داده و به تفسیر دقیق و کامل این تست، دست پیدا کنید.

شروع آزمون بصورت آنلاین
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

تست اضطراب اجتماعی (SAIN) چیست؟

تست اضطراب اجتماعی یک آزمون 17 سوالی است که برای سنجش میزان اضطراب اجتماعی ساخته شده است.

کاربرد تست اضطراب اجتماعی (SAIN) چیست؟

از این تست می توان برای سنجش اضطراب یا هراس اجتماعی در کودکان و نوجوان استفاده نمود.

مولفه های تست اضطراب اجتماعی (SAIN) چیست؟

در تست اضطراب اجتماعی (SAIN) سه بعد اضطراب در افراد یعنی: ترس،اجتناب،مشکلات ناشی از اضطراب اجتماعی مورد بررسی قرار  می گیرد.

ویژگی تفسیر تست اضطراب اجتماعی (SAIN) چیست؟

در تفسیر این تست علاوه بر تفسیر تک به تک تمام مولفه های اضطراب اجتماعی، راهکارهایی برای بهبود و رفع این اضطراب ارائه داده شده است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام