تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه شایستگی مراقبت معنوی (SCCS)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه شایستگی مراقبت معنوی (SCCS)

این پرسشنامه توسط وان لئون و همکاران در سال ۲۰۰۹ ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی شایستگی های معنوی می باشد.

این پرسشنامه دارای ۲۷ سوال و ۶ بعد مرتبط با شایستگی پرستاری در ارائه مراقبت‌های معنوی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه شایستگی مراقبت معنوی (SCCS) تایید شده است.

یک فایل مقاله نیز ضمیمه شده است.

مراقبت معنوی پرستاران

پرستاری جز مشاغل سخت و حساس محسوب می شود؛ پرستاران هر روزه با بیماران و خانواده های آنان در ارتباط بوده و وظیفه تسکین آلام جسمی و روانی بیمار را بر عهده دارند. یکی از مولفه هایی که اخیرا در خصوص رابطه پرستار و بیمار مورد بررسی قرار گرفته است، مراقبت معنوی می باشد.

مراقبت معنوی شامل هرگونه مداخله همچون در نظر گرفتن اعتقادات معنوی بیمار، توجه به عقاید دینی و فرهنگی او، برقراری ارتباط با بیمار، مراقبت کردن از بیمار و صرف زمان در کنار او، حمایت از بیمار و همراه او، همدلی و همدردی، فراهم کردن موقعیت و شرایطی که بیمار در صورت تمایل بتواند در مراسم و مناسک مذهبی شرکت کند، القا و ایجاد حس خوب در بیمار، ارجاع به یک روحانی در صورت تمایل بیمار و غیره می باشد.

گاها بیماران به دلیل بیماری و شرایط سختی که تجربه می کنند، نیاز به خلوت و برقراری ارتباط با یک نیروی متعالی و مقدس همچون خداوند دارند. توکل بر خداوند و راز و نیاز با او به بیمار احساس آرامش می دهد و دردهای جسمانی و روانی او را تسکین می دهد.

پرستاران باید مراقبت معنوی از بیمار را بلد باشند و مراقبت معنوی در یک کلام به معنای توجه به عقاید معنوی بیمار است. مراقبت معنوی را می توان مجموعه مهارت های به کار گرفته شده در زمینه حرفه ای یا فرآیند پرستاری دانست که در برگیرنده ارتباط درمانی پرستار با بیمار، در دسترس بودن بیمار، گوش دادن فعالانه، همدلی و همدردی، افزایش امید به زندگی دانست.

ماتیو پزشک و محققی است که به اهمیت یادگیری مراقبت معنوی به عنوان بخشی از مراقبت پرستاری اشاره می کند؛ او بر این باور است که پرستاران در کنار آموزش بالینی و یادگیری نحوه مراقبت از بیمار باید مراقبت معنوی را هم یاد بگیرند؛ مراقبت معنوی، مراقبت زیستی، مراقبت روانی و مراقبت اجتماعی بخشی از وظایف مراقبتی یک پرستار است.

اگر پرستار بتواند تسهیلات مذهبی همسو با اعتقادات مذهبی بیمار فراهم کند، یک محیط و فضای آرام برای بیمار فراهم کرده است و این محیط می تواند بر روحیه بیمار تاثیر مثبت بگذارد.

مراقبت معنوی، حرفه‌ای بودن و بهبود کیفیت مراقبت معنوی، حمایت شخصی و مشاوره با بیمار، ارجاع به متخصصان، نگرش نسبت به روحیات مذهبی بیمار و ارتباطات 6 عامل مرتبط با ارزیابی شایستگی های معنوی در این پرسشنامه است. در صورتی که تمایل به ارزیابی شایستگی های معنوی با توجه به ابعاد ذکر شده داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.

دانلود رایگان
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی شایستگی های مراقبت معنوی هدف ساخت این پرسشنامه است.

مراقبت معنوی چیست؟

راقبت معنوی را می توان مجموعه مهارت های به کار گرفته شده در زمینه حرفه ای یا فرآیند پرستاری دانست که در برگیرنده ارتباط درمانی پرستار با بیمار، در دسترس بودن بیمار، گوش دادن فعالانه، همدلی و همدردی، افزایش امید به زندگی دانست.

مولفه های مراقبت معنوی چیست؟

مراقبت معنوی، حرفه‌ای بودن و بهبود کیفیت مراقبت معنوی، حمایت شخصی و مشاوره با بیمار، ارجاع به متخصصان، نگرش نسبت به روحیات مذهبی بیمار و ارتباطات 6 عامل مرتبط با ارزیابی شایستگی های معنوی در این پرسشنامه است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام