پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر
پرسشنامه توانمند سازی اسپریتزر در سال 1997 توسط اسپریتزر ساخته شده است.
این پرسشنامه، با هدف بررسی توانمند سازی روان شناختی در 5 بعد:
- احساس معنی داری در شغل
- احساس شایستگی در شغل
- احساس داشتن حق انتخاب
- احساس موثر بودن
- احساس مشارکت
تهیه و ساخته شده است.
پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر، دارای 19 سوال و بر اساس مقیاس لیکرت پنج درجه ای می باشدکه جواب ها از کاملا مخالفم تا کاملا موافقم می باشد.
همچنین این پرسشنامه دارای روایی، پایایی و نمره گذاری می باشد.
همچنین یک فایل مقاله نیز ضمیمه ی این پرسشنامه شده است.
از دل مفهوم روشن و دقیق توانایی، مفاهیم بسیاری در آمده است. یکی از این مفاهیم پرکاربرد توانمند سازی می باشد. شاید شما هم بار ها و بارها کلمه توانمند سازی را در موقعیت ها و مکان های مختلف در مورد انسان و یا چیز های دیگری مانند اداره و سازمان و ... شنیده باشید؛ مثلا عباراتی و طرح هایی که برای توانمند سازی کارمندان و کارکنان استفاده می شود و یا جنبش هایی که برای توانمتد سازی بانوان راه اندازی شده است.کلمه ی توانمند سازی در رشته ها و حوزه های مختلفی مانند توانمند سازی در روان شناسی و جامعه شناسی و ... استفاده می شود و کاربرد دارد و بار ها و بار ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند و صاحب نظران تلاش کرده اند که تعریفی دقیق از آن داشته باشند.
وقتی حرف از توانمند سازی می شود، همه ی ما ناخودآگاه ممکن است به یاد کلمه توانایی بیوفتیم. مهم است که هر انسانی در طول زندگی خود و در هر موقعیتی که قرار دارد، اقدام به توانمند سازی خود داشته باشد و در این پروسه بتواند توانایی های خود را بهبود و ارتقا ببخشد. توانمند سازی را می توان به نوعی، کسب توانایی و داشتن قدرت در یک زمینه و حتی چندین زمینه و حتی غنی ساختن فرد و توانایی هایش تعریف کرد.
متخصصان و صاحب نظران ابعاد و مولفه های مختلف و متفاوتی برای توانمند سازی مطرح کرده اند. و توانمند سازی را شامل یک سری ویژگی ها و خصیصه های مهم می دانند. مثلا یکی از ابعاد توانمند سازی که اتفاقا در همین پرسشنامه نیز به عنوان مولفه ی مهم از آن استفاده شده و بر روی آن کار شده است، مربوط به احساس معنی داری در شغل است، شاید این مولفه از توانمند سازی در محیط سازمانی و برای توانمند سازی کارکنان با دادن حس معنی داری و شغل کاربرد داشته باشد.
اینکه یک فرد به عنوان یک کارمند، دارای هدف و انگیزه کاری و شغلی باشد و برای شغل خود تلاش کند و همواره با امید و امیدواری در محل کار خود حاضر شود، به احساس خوب معنا داری بر می گردد و این معنا داری هم جزئی از همین توانمند سازی می باشد. اگر در هر محیطی چه در زمینه ی فردی و چه گروهی و در ادارت و سازمان ها توانمندی افراد در نظر گرفته شود، و برای ارتقا و بهبود آن اقداماتی نیز انجام شود، گام مهمی در جهت توانمند سازی افراد چه از لحاظ جسمانی و چه روانشناختی صورت می گیرد.
پرسشنامه توانمند سازی اسپریتزر، برای ارزیابی توانمندی در بعدی مورد استفاده قرار می گیرد؟
این پرسشنامه برای توانمند سازی روان شناختی مورد استفاده قرار می گیرد.
پرسشنامه توانمد سازی چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 19 سوال است.
آیا پرسشنامه توانمند سازی اسپریتزر، روایی و پایایی کافی و لازم را دارد؟
بله این پرسشنامه دارای روایی و پایایی می باشد.
چند مولفه در این پرسشنامه به کار برده شده است؟
5 مولفه اصلی در حوزه توانمند سازی که عبارت اند از: احساس معنی داری در شغل، احساس شایستگی در شغل، احساس داشتن حق انتخاب، احساس موثر بودن و احساس مشارکت.
آیا این پرسشنامه دارای مقاله است؟
بله، این پرسشنامه دارای یک فایل مقاله می باشد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت