پرسشنامه خودکارآمدی قلبی سالیوان
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (1)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه خودکارآمدی قلبی سالیوان
این پرسشنامه توسط سالیوان و همکاران در سال 1998 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی خودکارآمدی قلبی می باشد.
این پرسشنامه دارای 16 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه خودکارآمدی قلبی سالیوان و همکاران تایید شده است.
خودکارآمدی قلبی
خودکارآمدی جز مهم ترین سازه های روان شناختی است که در خلال سال های اخیر توسط روان شناسان مختلف مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است. این مفهوم برای نخستین بار توسط آلبرت بندروا مطرح شد. بندورا خودکارآمدی را سازه ای تعریف کرد که در آن، فرد نسبت به توانایی های خود در یک موقعیت خاص باور دارد.
در واقع خودکارآمدی باوری است که فرد به خودش در شرایط سختی و بحران دارد؛ مشخصا هرچه خودکارآمدی افراد بیشتر باشد، توانایی آن ها برای مقابله با مشکلات و سختی ها بالاتر خواهد بود و در این شرایط عملکرد افراد مثبت و اثربخش تر است.
خودکارآمدی در حوزه نظریه شناختی اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد؛ منظور از این سازه، میزان اطمینان خاطری است که فرد از توانایی هایش در انجام رفتار خاص دارد. خودکارآمدی که تحت عنوان کارایی شخصی هم شناخته می شود، بر سبک زندگی، درک مهارت ها و عملکرد شایسته افراد تاثیر می گذارد.
پس از بندورا، روان شناسان به بررسی خودکارآمدی در موقعیت های مختلف دیگر پرداخته اند؛ مثلا خودکارآمدی شغلی، خودکارآمدی پژوهشی، خودکارآمدی مراقبت از خود، خودکارآمدی کارآفرینانه برخی از انواع خودکارآمدی می باشد. سالیوان و همکارانش به بررسی نوع دیگری از خودکارآمدی پرداختند و آن خودکارآمدی قلبی می باشد.
ابتلا به بیماری های قلبی می تواند وضعیت زندگی فرد را تغییر دهد و تغییرات چشم گیری به همراه داشته باشد. افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی می شوند، برای مقابله بهتر با وضعیت جسمانی نیازمند تغییر در سبک زندگی هستند و باید از خود مراقبت کنند. بیماری های قلبی جز بیماری های جدی بوده و اگر مورد غفلت قرار بگیرد، می تواند پیامدهای منفی بسیاری برای فرد و اعضای نزدیک خانواده او به همراه داشته باشد.
بیماران قلبی نیاز به خودکارآمدی دارند؛ آن ها باید به توانایی های خود در این وضعیت باور داشته باشند و بدانند که می توانند از عهده چالش های مرتبط با بیماری خود بر بیایند. خودکارآمدی قلبی اشاره به این مسئله دارد که فرد مبتلا به بیماری قلبی از توانایی های خود برای طی کردن فرآیند درمان اطمینان دارد و هر زمان که لازم باشد، می تواند موثر ترین اقدامات را انجام دهد.
مثلا در صورت نیاز می تواند سریعا به پزشک خود مراجعه کند یا خود را به مراکز درمانی برساند یا داروهای خود را سر وقت مناسب مصرف کند و در این دوره ضمن مراقبت از خود، ارتباط خود را با دیگران حفظ کند.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر خودکارآمدی قلبی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
پرسشنامه خودکارآمدی قلبی سالیوان چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی خودکارآمدی قلبی ساخته شده است.
سازه خودکارآمدی توسط چه کسی مطرح شده است؟
این سازه توسط بندورا مطرح شده است.
خودکارآمدی قلبی چیست؟
خودکارآمدی قلبی اشاره به این مسئله دارد که فرد مبتلا به بیماری های قلبی از توانایی های خود برای طی کردن فرآیند درمان اطمینان دارد و هر زمان که لازم باشد، می تواند موثر ترین اقدامات را انجام دهد.
خودکارآمدی چیست؟
خودکارآمدی باوری است که فرد به خودش در شرایط سختی و بحران دارد؛ مشخصا هرچه خودکارآمدی افراد بیشتر باشد، توانایی آن ها برای مقابله با مشکلات و سختی ها بالاتر خواهد بود و در این شرایط عملکرد افراد مثبت و اثربخش تر است.
عالی بود
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت