تست اختلالات روانی SCL-90
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
چرا باید تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90) را انجام دهم؟
- غربالگری اولیه بیمارانی که با مشکلات روانی دست و پنجه نرم می کنند.
- تعیین وضعیت روانی عموم مردم
- بررسی نتایج درمانی قبل و بعد از مداخلات روان شناختی
- انجام مطالعات و پژوهش های علمی
- بررسی روابط علائم اختلالات با سایر جنبه های روانی و اجتماعی
- مشاوره تحصیلی
- مشاوره شغلی
- و ...
کاربرد تست اختلالات روانی SCL-90
- (SCL-90) یک تست استاندارد و معتبر در زمینه تشخیص علائم اختلالات روانی می باشد؛ یکی از مزیت های این تست، ارزیابی علائم اختلالات روانی در طیف گسترده می باشد. روان شناسان از این تست در جلسات روان درمانی و با هدف ارزیابی روان شناختی استفاده می کنند.
- جالب است بدانید پژوهشگران این تست را با هدف ارزیابی روان شناختی بر گروه مختلفی از افراد همچون مبتلایان به بیماری سرطان، بیماران قلبی و عروقی، افراد مبتلا به اعتیاد، کسانی که ناتوانی یا مشکلات جنسی داشته و افرادی که دارای مشکلات جسمی بودند انجام داده اند.
- همچنین، مشاوران مدرسه و دانشگاه از این تست برای ارزیابی دانش آموزان و دانشجویان استفاده کرده اند. امروزه در بسیاری از مراکز مشاوره، تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90) با هدف غربالگری اولیه و به عنوان یک ابزار کمکی برای تشخیص مورد استفاده قرار می گیرد.
تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90) چه ویژگی هایی دارد؟
- تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90) دارای 90 سوال بر اساس طیف لیکرت 5 درجه ای می باشد؛ آزمودنی باید به سوالات این تست بر اساس پنج گزینه موجود پاسخ دهد.
- این تست میزان ناراحتی آزمودنی را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار می دهد.
- آزمودنی برای پاسخ دادن به سوالات این پرسشنامه، به 15 تا 20 دقیقه زمان به صورت تقریبی نیاز دارد.
- نسخه حال حاضر، جدید ترین و آخرین نسخه این تست می باشد؛ این تست بر اساس تجربیات بالینی و تحلیل های روان سنجی مورد تجدید نظر قرار گرفته است.
- این تست برای رده سنی نوجوان تا بزرگسال مناسب است.
مولفه های تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90)
تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90) با 90 سوالی که دارد به بررسی 9 مولفه روان شناختی در افراد می پردازد؛ این 9 مولفه شامل موارد زیر می شود:
افسردگی، حساسیت در روابط، وسواس اجبار، نشانه های جسمانی، روان پریشی، افکار پارانوئیدی، ترس مرضی، پرخاشگری و اضطراب.
تاریخچه تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90)
تست نشانه های اختلالات روانی یا تست چک لیست علائم روانی (SCL-90)، برای اولین بار توسط لئونارد دروگاتیس ساخته شد. هدف دروگاتیس از طراحی و ساخت این تست، ارزیابی تعداد زیادی از مشکلات روان شناختی در افراد بود. این تست، یکی از پرکاربرد ترین تست های روان شناختی در سراسر دنیا است که توسط روان شناسان و پژوهشگران مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
اختلال روانی به چه معناست؟
احتمالا اصطلاح اختلال روانی برای شما آشنا باشد؛ شاید در زندگی خود با افرادی که مبتلا به اختلالات روانی بوده اند، مواجهه شده باشید و با برخی از این اختلالات و نشانه های آن آشنا باشید.
اختلال روانی که نام دیگر آن بیماری روانی است به وضعیتی اطلاق می شود که افکار، احساس، رفتار، روحیه فرد تحت تاثیر منفی قرار می گیرد. اختلالات روانی که به صورت موقتی یا مزمن تجربه می شوند بر عملکرد افراد در ابعاد مختلف زندگی مانند عملکرد شغلی، عملکرد تحصیلی تاثیر گذاشته و می تواند روابط فرد با دیگران را تحت تاثیر قرار دهد.
اختلالات روانی انواع مختلفی دارند و در کتابچه راهنمای تشخیصی اختلالات روانی به چندین دسته مختلف طبقه بندی شده اند؛ برخی از اختلالات روانی شامل اختلالات خلقی مانند افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلال وسواس فکری عملی، اختلالات شخصیتی که خود 14 نوع می باشند و اختلالات سایکوتیک مانند اسکیزوفرنی می شود.
نکته مهمی که در مورد ابتلا به اختلالات روانی باید در نظر داشته باشید، این است که گاهی مشکلات و اختلالات روان شناختی همچون مانعی بزرگ بر سر راه موفقیت و توسعه فردی عمل می کنند! اگر فردی توانایی، استعداد و ویژگی های لازم برای موفقیت را داشته باشد اما مبتلا به یک اختلال روانی باشد، ممکن است استعداد ها و توانایی ها و عملکرد او تحت تاثیر این اختلالات قرار بگیرد و به عبارتی خنثی شود!
چه عواملی در ابتلا به بیماری های روان شناختی ایفای نقش می کنند؟
واقعیت ماجرا این است که علی رغم تحقیقات و بررسی های فراوانی که در خصوص اختلالات روانی صورت گرفته است، هنوز دلیل مشخص و واحدی برای ابتلا به بیماری های روان شناختی وجود ندارد!
پژوهشگران و روان شناسان بر این باورند برخی عوامل می توانند خطر ابتلا به اختلالات روانی را افزایش دهند و در ابتلا به بیماری های روانی نقش داشته باشند.
برخی از عوامل تاثیر گذار بر ابتلا به بیماری های روان شناختی، عبارت اند از:
- ژنتیک و سابقه خانوادگی
- تجربیات گذشته و تجربه رویدادهای تروماتیک مانند سو استفاده جنسی به ویژه در دوره کودکی
- عوامل بیولوژیکی مانند عدم تعادل شیمیایی در مغز یا برهم خوردن هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی
- آسیب دیدگی مغزی
- استفاده از الکل و داروهای غیر مجاز در طول زمان
- ابتلا به یک بیماری جدی مانند سرطان
- قرار گرفتن مادر در دوره بارداری در معرض مواد شیمیایی سمی یا ویروس ها و باکتری ها
- انزوا و کناره گیری از دیگران و داشتن دوستان کم
لازم به ذکر است، ابتلا به اختلالات روانی با ویژگی هایی همچون اهمال کاری یا نقص شخصیت هیچگونه ارتباطی ندارد.
تشخیص اختلالات روانی
اختلالات روانی قابل تشخیص، بررسی و ارزیابی می باشند. برای تشخیص اختلالات روانی، در وهله اول، می توان از تست های روان شناختی تشخیصی مانند تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90) استفاده کرد. پاسخگویی به سوالات این تست ها می تواند به روان شناس در تشخیص ابتلا به بیماری روانی کمک کند یا آزمودنی را به سمت اقدام درست سوق دهد.
در مرحله دوم باید ارزیابی پزشکی صورت بگیرد و فرد از نظر جسمانی مورد بررسی و چک آپ قرار بگیرد. در مرحله سوم، فرد به روان شناس ارجاع داده می شود و روان شناس بنابر شرایط تشخیص گذاشته و فرد را در جهت درمان راهنمایی می کند.
در صورتی که تمایل به ارزیابی نشانه های اختلالات روانی در خود یا فرد دیگری داشته باشید، می توانید نسخه آنلاین تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90) را در سایت ایکشو انجام داده و بلافاصله پس از پاسخ به سوالات، تفسیر دقیق و پیشرفته این تست را دریافت کنید.
تست اختلالات روانی SCL-90 چند مولفه را می سنجد؟
افسردگی، حساسیت در روابط، وسواس اجبار، نشانه های جسمانی، روان پریشی، افکار پارانوئیدی، ترس مرضی، پرخاشگری و اضطراب.
تست اختلالات روانی SCL-90 چیست؟
تست اختلالات روانی SCL-90 یک آزمون 90 سوالی برای شناسایی اختلالات روانی است که توسط لئونارد دروگاتیس ساخته شده است.
کاربرد تست اختلالات روانی SCL-90 چیست؟
از این تست برای سنجش سلامت روان، شناسایی اختلالات روانی، شناسایی روان فرد قبل و بعد از مداخله و برای برخی پژوهش ها استفاده می شود.
تفسیر تست اختلالات روانی SCL-90 چه مزایایی دارد؟
در این تفسیر این تست، علاوه بر ارائه وضعیت روانی شما، علت این وضعیت و راهکارهایی برای آن ارائه داده شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت