پرسشنامه مقیاس مدارا در روابط همسران (TSRS)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه مقیاس مدارا در روابط همسران (TSRS)
این پرسشنامه توسط رضا خجسته مهر و همکارانش در سال 1399 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی مدارا در روابط همسران می باشد.
این پرسشنامه دارای 19 سوال و 4 بعد:
- همدلی و پذیرش همسر
- کنترل هیجانی و صبر و تحمل
- تسهیل فرایند رشد و شکوفایی همسر
- احسان و گذشت نسبت به همسر می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه مدارا در روابط همسران (TSRS) تایید شده است.
روابط میان یک زوج می تواند در مواقعی با برخی چالش ها همراه باشد؛ به خصوص زمانی که یک زوج در سال های اول زندگی مشترک خود هستند، ممکن است با مشکلاتی دست و پنجه نرم کنند و عدم تفاهم و سازگاری باعث شود که زوجین حرف یکدیگر را به خوبی متوجه نشوند. می دانید بحث یا چالش ممکن است در هر رابطه ای به وجود بیاید، گاها چالش های مختلف می تواند رابطه را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد و باعث جدایی و دوری زوجین از یکدیگر شود. اما وجود برخی ویژگی های رفتاری و اخلاقی می تواند از شدت تنش و مشکلات در رابطه کم کند که مدارا و سازش یکی از این ویژگی های بسیار مهم است.
مدارا یعنی چه؟
با جستجو در فرهنگ لغات متوجه می شویم، مدارا کردن به معنای سازش کردن است. مدارا با سازگاری در ارتباط مستقیم است. زمانی که با دیگران مدارا می کنیم، سعی می کنیم بدی های آنان را به رویشان نیاوریم یا در مقابل بدی های آنان واکتش سریع و تندی نداشته باشیم. همچنین مدارا کردن باعث می شود، کمتر خشمگین و عصبانی شویم.
اگر در روابط زناشویی مدارا وجود داشته باشد، پرخاشگری کمتر خواهد بود. مدارا ویژگی مثبتی است که دیگر ویژگی های مثبت را با خودش همراه می کند. زن یا شوهری که توانایی بالایی در مدارا کردن دارد، در بسیاری از موقعیت ها می تواند همدل همسر خودش باشد و به عبارت ساده تر، مهارت همدلی در او بالاست. همچنین مدارا باعث پذیرش می شود، فردی که مداراکننده خوبی است، حتی زمانی که از همسر خودش ناراحت است، از او کناره گیری نمی کند و در واقع ویژگی پذیرش همسر را داراست.
از دیگر ویژگی یا بهتر است بگوییم مولفه هایی که با مدارا در ارتباط است، کنترل هیجانی است؛ فرد مدارا کننده احساسات و هیجاناتش را به خوبی می شناسد و در موقعیت های مختلف کنترل هیجانی بالایی دارد. مدارا باعث افزایش صیر و تحمل نیز می شود. اگر در رابطه ای مدارا وجود داشته باشد، گذشت نسبت همسر هم وجود خواهد شد. مدارا باعث می شود زودتر با مسائل کنار بیاییم و یکدیگر را در رابطه ببخشیم. لازم به ذکر است اگر زوجین مدارا کردن را بلد باشند، فرآیند رشد را در روابط زناشویی طی خواهند کرد و در نهایت به خود شکوفایی می رسند.
به عنوان فردی که ازدواج کرده است، تا چه اندازه از ویژگی مدارا کردن در روابط زناشویی برخوردار هستید؟ در صورت تمایل به ارزیابی مدارا در روابط همسران می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی مدارا در روابط همسران هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه 19 سوال دارد.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط رضا خجسته مهر و همکاران ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت