پرسشنامه رهبری تحول آفرین
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه رهبری تحول آفرین
این پرسشنامه توسط دوستدار و همکاران در سال 1395 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی تغییر سازمانی از ابعاد مختلف می باشد.
این پرسشنامه دارای 20 سوال و 4 بعد:
- نفوذ آرمانی
- انگیزش آرمانی
- ترغیب ذهنی
- ملاحظات فردی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه رهبری تحول آفرین تایید شده است.
تغییر، لازمه توسعه و تحول سازمان است؛ سازمان ها به جهت توسعه و پیشرفت به تغییر نیاز دارند و مقاومت و اجتناب از تغییرات می تواند روند موفقیت سازمان را کند کند. سازمان هایی که برای ایجاد تغییرات چه در سطح کلان و چه در سطح خرد تلاش می کنند، با کمک کارمندان خود می توانند تغییرات بزرگی را رقم بزنند.
البته واکنش کارمندان و نیروی انسانی به تغییرات در سازمان نیز مهم است؛ هرچه مقاومت کارمندان نسبت به تغییرات سازمانی کمتر باشد، فرآیند ایجاد تغییرات بهتر پیش خواهد رفت.
سبک رهبری تحول آفرین
فاکتورهای مختلفی در ایجاد تغییرات سازمانی نقش تعیین کننده دارند؛ سبک رهبری که توسط مدیر سازمان انتخاب می شود، میزان ملاحظه ای که در سازمان نسبت به کارمندان وجود دارد، میزان نفوذ و عوامل انگیزشی بر اعضای سازمان و ترغیب و تشویق ذهنی اعضای درون سازمان می توانند بر روند تغییرات تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد.
سبک رهبری تحول آفرین که پیش تر از آن نام بردیم در تغییرات سازمانی نقش عمده ای دارد؛ در این سبک رهبری، مدیران سازمان کارمندان را تشویق به نوآوری و ایجاد تغییرات در سازمان کرده و به آن ها انگیزه و الهام برای تغییر می بخشند. سازمان هایی که در آن ها سبک رهبری تحول آفرین جریان دارد به ایجاد استقلال در محل کار، ایجاد احساس مالکیت در کارمندان، توسعه و تقویت فرهنگ سازمانی و ایجاد جو سازمانی مطلوب تاکید زیادی می شود.
ویژگی مدیر تحول آفرین
یک مدیر تحول آفرین که از سبک تحول آفرین به جهت اداره و مدیریت سازمان خود استفاده می کند، برای آموزش کارمندان در سازمان تلاش می کند و به کارمندان خود در تصمیم گیری اعتماد می کنند و با انگیزه دادن به آن ها فضایی را برای رشد بیشتر، ارتقای خلاقیت و نوآوری در آن ها فراهم می کنند.
در این صورت، زمانی که سازمان به مشکل بر می خورد یا با چالش جدید رو به رو می شود، می تواند بر خلاقیت و قدرت تصمیم گیری کارمندان حساب کند و با کمک گرفتن از آن ها بر مشکلات و چالش ها غلبه کند.
رهبری تحول آفرین منجر به، رشد و توسعه فردی، افزایش عملکرد، تغییر و توسعه سازمانی، پایداری و ثبات سازمانی می شود.
در صورتی که تمایل به ارزیابی تغییر سازمانی از ابعاد نفوذ آرمانی، انگیزش آرمانی، ترغیب ذهنی، ملاحظات فردی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط دوستدار و همکارانش ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 4 مولفه دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی تغییر سازمانی از ابعاد مختلف هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای اعتبار درونی و بیرونی است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت