پرسشنامه فراغت ذهنی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه فراغت ذهنی
این پرسشنامه توسط کرنان و آنگر در سال 1983 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی فراغت ذهنی می باشد.
این پرسشنامه دارای 26 سوال و 6 مولفه:
- رضایت درونی
- آزادی ادراک شده
- انگیختگی
- سلطه
- اشتیاق
- ناگهانی بودن می باشد.
روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.
همه ی ما می دانیم که اوقات فراغت یعنی چه و در زمان هایی از زندگی خود حتما به داشتن اوقاتی برای فراغت نیاز پیدا کرده ایم. در میان همه ی دغدغه ها و شلوغی های زندگی شغلی و تحصیلی و روزمره، خوب است که زمانی را برای استراحت و اوقات فرغت در نظر بگیریم و در این زمان ها به فعالیت هایی که به آن ها علاقه داریم، بپردازیم.
همان طور که جسم ما نیاز به فراغت دارد، خوب است بدانید داشتن فراغت برای ذهن هم ضروری و هم لازم است. فراغت را می توان داشتن آسایش و یا آسودگی خاطر و همچنین آرامش خاطر معنا کنیم و فراغت ذهنی یعنی آسودگی ذهن و زمان هایی که به ذهن خود زمانی برای استراحت می دهیم. وقتی ذهنمان را از افکار مختلف خلوت کنیم و اجازه بدهیم که ذهنمان استراحت کند، یعنی برای ذهنمان فراغت در نظر گرفته ایم. فراغت ذهن هم می تواند دارای مولفه های متفاوتی باشد و خصیصه های مختلفی را در بر بگیرد. برخی از خصیصه های فراغت ذهن عبارت اند از:
- رضایت درونی
- آزادی ای که فرد ادراک می کند
- انگیختگی داشتن اشتیاق و ....
رضایت درونی را می توان یک احساس مثبت و خوشایند تعریف کرد. فردی که رضایت درونی دارد، از جنبه های مختلف در زندگی اش راضی و خشنود است. احساس رضایت داشتن و درونی بودن این احساس علاوه بر اینکه با فراغت ذهن در ارتباط است، با کیفیت زندگی هم در ارتباط می باشد؛ بدین معنا که هر چه یک فرد رضایت درونی بیشتری داشته باشد احتمالا کیفیت زندگی برای این فرد بهتر می شود.
داشتن اشتیاق با فراغت ذهنی در ارتباط است؛ اینکه یک فرد برای به دست آوردن چیزی که به آن تمایل دارد، با شور و شوق تلاش کند، با فراغت ذهنی در فرد همراه می شود.
یکی دیگر از مولفه های فراغت ذهنی احساس آزادی داشتن است. اگر فردی در زندگی اش احساس آزادی ادراک شده داشته باشد و به نوعی رهایی در انتخاب و تصمیم گیری را احساس و ادراک کند، احتمالا فراغت ذهنی بیشتری تجربه می کند.
اگر با خواندن این متن برایتان سوال شد که آیا از فراغت ذهنی برخوردار هستید یا خیر و تمایل داشتید در مورد فراغت ذهنی اطلاعاتی به دست بیاورید، می توانید از این پرسشنامه بهره بگیرید. برای ارزیابی فراغت ذهنی، می توانید از پرسشنامه ی استاندارد فراغت ذهنی استفاده کنید.
پرسشنامه فراغت ذهنی چیست؟
در این پرسشنامه فراغت ذهنی ارزیابی می شود.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار می باشد.
این پرسشنامه توسط چه کسانی و در چه سالی ساخته شده است؟
این پرسشنامه را کرنان و آنگر در سال 1983 ساخته اند.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 26 سوال است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت