تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه مقیاس نیمرخ خطر مصرف مواد ویسیک (نسخه کوتاه)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه مقیاس نیمرخ خطر مصرف مواد ویسیک

این پرسشنامه از پژوهش معتبر ویسیک و همکاران در سال 2009 به دست آمده است.

این پرسشنامه به ارزیابی نقش شخصیت در مصرف مواد می پردازد.

این پرسشنامه دارای 23 سوال و ابعاد:

  • حساس به اضطراب
  • نا امیدی
  • هیجان خواهی
  • تکانشگری می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه مقیاس نیمرخ خطر مصرف مواد ویسیک تایید شده است. 

اعتیاد

احتمالا اگر از شما بخواهند، اعتیاد را تعریف کنید، بتوانید بر اساس ویژگی هایی که در یک فرد ابتلا به اعتیاد دیده اید، توصیفی از اعتیاد داشته باشید. به طور کلی می توانیم اعتیاد را وابستگی شیمیایی و روانی به مصرف مواد مخدر تعریف کرد. فردی که مبتلا به اعتیاد است، در کنترل کردن خود برای مصرف مواد یا هر چیزی که به آن اعتیاد دارد، ضعف دارد. یکی از مباحثی که ذهن متخصصان را به خودش مشغول کرده است، بررسی این نکته است که آیا ویژگی های شخصیتی که افراد دارند، با ابتلا به اعتیاد و مصرف مواد در رابطه می باشد؟ برای مثال یک ویژگی شخصیتی مانند، نا امیدی، می تواند باعث ابتلای فرد به مصرف مواد مخدر شود یا خیر؟ متخصصان برای پاسخ دادن به این سوالات، تحقیقات متعددی انجام داده اند و به نتایج مختلفی دست پیدا کرده اند.

اضطراب یکی از عواملی است که ممکن است با مصرف مواد در ارتباط باشد. اضطراب حالتی مبهم و دلشوره آور توامان با تشویش می باشد. فردی که اضطراب دارد، ممکن است احساس تشویش، نگرانی و درماندگی داشته باشد و در نتیجه به مصرف مواد روی بیاورد. البته که تاثیر اضطراب بر اعتیاد باید مورد بررسی قرار بگیرد. یکی دیگر از مولفه هایی که ممکن است با مصرف مواد در ارتباط باشد، ناامیدی است. نا امیدی، احساس یاس و نوعی نارضایتی در نرسیدن به خواسته ها و نیازها می باشد. ناامیدی برای هر فردی ناخوشایند است و ممکن است منجر به مصرف مواد شود.

از جانب دیگر، هیجان خواهی به عنوان یک ویژگی شخصیتی شاید با مصرف مواد در ارتباط باشد؛ طبق بررسی ها و مطالعات انجام شده، هیجان خواهی با احساس نیاز به کسب تجربه های نو، پیچیده و .. در ارتباط است. فرد هیجان خواه تمایل به کشف چیز های جدید و گاها خطرناک دارد؛ به نظر شما ویژگی هیجان خواهی ممکن است با مصرف مواد در ارتباط باشد. رابطه ی میان تکانشگری و مصرف مواد نیز مورد بررسی قرار گرفته است. تکانشگری، رفتاری سریع، بدون فکر می باشد. فرد تکانشگر تصمیمات عجولانه می گیرد و چشت تصمیماتش هیچ منطقی وجود ندارد. به نظر شما ویژگی ای مانند تکانشگری، ممکن است منجر به مصرف مواد شود؟

البته که برای اثبات تاثیر هرکدام از ویژگی های شخصیتی بر مصرف مواد، باید تحقیقات جامعی صورت بگیرد. اگر تمایل به ارزیابی نقش شخصیت بر مصرف مواد داشتید، می توانید از این پرسشنامه که توسط معتبر ویسیک و همکاران در سال 2009 ساخته شده است، استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

این پرسشنامه چند بعد دارد؟

این پرسشنامه دارای 4 بعد می باشد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه دارای 23 سوال است.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.

این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟

این پرسشنامه توسط ویسیک و همکارانش ساخته شده است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام