مقیاس افسردگی سالمندان (GDS)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی مقیاس افسردگی سالمندان (GDS)
این پرسشنامه توسط یسویج و همکاران در سال 1982 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان افسردگی در سالمندان است.
این پرسشنامه دارای 15 سوال و 2 مولفه:
- افسردگی
- فعالیت های روانی اجتماعی است.
روایی و پایایی پرسشنامه مقیاس افسردگی سالمندان (GDS) تایید شده است.
افسردگی در سالمندان
افسردگی یک بیماری روانی شایع است که شیوع نسبتا بالایی در میان سنین مختلف دارد؛ مهم ترین خصیصه افسردگی که جز اختلالات خلقی می باشد، اندوه و غم فراوان است. اما نشانه های این اختلال فقط به این یک نشانه محدود نمی شود. این اختلال دارای دیگر نشانه هایی همچون تغییر الگوی اشتها، تغییر الگوی وزن، تغییر الگوی خواب، افکار خودکشی و اقدام به خودکشی، تجربه احساس یاس و اندوه، فکر کردن در مورد مرگ، احساس بی ارزشی و غیره می باشد.
سالمندان همانند دیگر گروه های سنی درگیر افسردگی می شوند؛ آمارهای تایید شده نشان می دهند که جمعیت جهان رو به پیری می رود و تا سال 2025 دو سوم جمعیت افراد کشورهای در حال توسعه در بازه سنی پیری یعنی بالای شصت و پنج سال قرار می گیرند.
جمعیت سالمند ممکن است دچار بیماری هایی همچون بیماری های مزمن جسمانی مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، بیماری های روان شناختی همچون افسردگی و دمانس، کاهش توانایی های بینایی و شنوایی شوند.
نکته مهم اینجاست که هرچه جمعیت پیرتر شود، شیوع افسردگی بیشتر خواهد شد و به عبارتی پیری جمعیت با افسردگی در ارتباط است. بر اساس آمار مراکز درمانی، افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی میان سالمندان است. نشانه های افسردگی در دوره سالمندی شامل انزوای اجتماعی، بی اشتهایی، ابتلا به اختلالات خواب، زودرنجی، توهم و هذیان، مشکلات حافظه می باشد.
ابتلا به افسردگی در دوره سالمندی کیفیت زندگی سالمند و اطرافیانش را تحت تاثیر قرار می دهد؛ افسردگی قابل درمان است اما ممکن است فرآیند درمان این بیماری در این دوره سنی کمی سخت و زمان بر باشد اما به هر حال شناسایی نشانه های این اختلال و کمک گرفتن از یک روان درمانگر متخصص این حوزه می تواند به سالمند برای مقابله بهتر با این بیماری کمک کند.
افسردگی می تواند منجر به انزوای اجتماعی سالمند شود؛ سالمندان در این دوره نیاز دارند که با دیگران تعامل داشته باشند و تنهایی می تواند بر سلامت روان و روحیه آن ها تاثیر منفی داشته باشد؛ بنابراین بهترین راه، مراجعه به روان شناس و کمک گرفتن از او می باشد.
در این پرسشنامه افسردگی سالمندان با فعالیت های روانی اجتماعی در ارتباط دانسته شده است. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر افسردگی در سالمندان داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط یسویج و همکارانش ساخته شده است، استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی افسردگی در سالمندان هدف ساخت این پرسشنامه است.
نشانه های افسردگی دوره سالمندی چیست؟
نشانه های افسردگی در دوره سالمندی شامل انزوای اجتماعی، بی اشتهایی، ابتلا به اختلالات خواب، زودرنجی، توهم و هذیان، مشکلات حافظه می باشد.
افسردگی در سالمندان منجر به چه چیزی می شود؟
افسردگی می تواند منجر به انزوای اجتماعی سالمند شود؛ سالمندان در این دوره نیاز دارند که با دیگران تعامل داشته باشند و تنهایی می تواند بر سلامت روان و روحیه آن ها تاثیر منفی داشته باشد؛ بنابراین بهترین راه، مراجعه به روان شناس و کمک گرفتن از او می باشد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت