تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه پرخاشگری زاهدی فر
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه پرخاشگری زاهدی فر

این پرسشنامه توسط زاهدی فر و همکاران در سال 1379 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی پرخاشگری می باشد.

این پرسشنامه دارای 30 سوال و 3 زیر مقیاس:

  • خشم و غضب
  • تهاجم و توهین
  • لجاجت و کینه توزی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه پرخاشگری زاهدی فر و همکاران تایید شده است.

دو فایل مقاله نیز ضمیمه شده است.

پرخاشگری

پرخاشگری جز متغیرهای مهمی است که در علم روان شناسی از گذشته تا به امروز به کرات مورد بررسی قرار گرفته است و تاثیرات آن بر سلامت روان ارزیابی شده است. در یک توصیف خلاصه و کوتاه از پرخاشگری باید گفت که آن رفتاری است که باعث ایجاد آسیب، آزار و درد در دیگران می شود؛ چرا که این رفتار با هدف آسیب رساندن به فرد یا گروه دیگر چه از نظر روانی و چه از نظر جسمانی صورت می گیرد.

هر فردی ممکن است در برخی موقعیت ها دچار خشم شود و می دانیم که تجربه خشم یک احساس طبیعی در افراد است اما زمانی که تجربه خشم بیش از اندازه شود و به عبارتی خشم به صورت مزمن یا انفجاری تجربه شود، پیامدهای نامطلوب به همراه دارد و در این صورت تجربه آن دیگر طبیعی نیست.

افراد زمانی که پرخاشگری می کنند نوعی احساس بی قراری را تجربه می کنند؛ در این حالت بر رفتار خود کنترل ندارند و با هدف آزار رساندن به دیگران یا انتقام گرفتن از آن ها هر کاری را انجام می دهند. پرخاشگری به دلایل متفاوتی رخ می دهد؛ یک دلیل بروز پرخاشگری، تجربه احساس ناکامی است.

لازم به ذکر است، پرخاشگری انواع مختلفی دارد و به شیوه های مختلف نمایان می شود؛ برخی از انواع آن پرخاشگری تهاجمی، آشکارا، بیان کننده، منفعل و منفعل تهاجمی است. شاید برای شما سوال پیش بیاید که آیا می توان پرخاشگری را درمان یا کنترل کرد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله، مراجعه به یک متخصص سلامت روان و استفاده از راهکارهای درمانی می تواند به کاهش نشانه های پرخاشگری و کنترل آن کمک کند. یادگیری تکنیک ها و مهارت کنترل خشم، افزایش صبر و سکوت، ایجاد صمیمیت، تغییر موقعیت و وضعیت زمانی که فرد خشمگین است، تلاش برای افزایش تحمل، دوش گرفتن، گوش دادن به یک موسیقی آرامش بخش برخی از راهکارهای ساده اما در عین حال موثر برای کاهش پرخاشگری است.

بروز خشم و تجربه پرخاشگری در دوران نوجوانی بیش از هر دوره سنی دیگر رایج است؛ والدین باید نسبت به نشانه های پرخاشگری در فرزند خود آگاه باشند و به آن ها در راستای حل و از بین بردن دلایل ایجاد پرخاشگری و کاهش نشانه های آن کمک کنند.

پرخاشگری در این پرسشنامه با خشم و غضب، تهاجم و توهین، لجاجت و کینه توزی در ارتباط دانسته شده است؛ در صورتی که تمایل به ارزیابی پرخاشگری داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی پرخاشگری هدف ساخت این پرسشنامه است.

پرخاشگری چیست؟

پرخاشگری یک رفتار آسیب زننده آگاهانه و با قصد قبلی است که با آسیب و آزار برای دیگری همراه است.

پرخاشگری در چه دوره سنی رایج تر است؟

بروز خشم و تجربه پرخاشگری در دوران نوجوانی بیش از هر دوره سنی دیگر رایج است.

انواع پرخاشگری کدام است؟

برخی از انواع آن پرخاشگری تهاجمی، آشکارا، بیان کننده، منفعل و منفعل تهاجمی است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام